Sjajni dani hrvatskog sporta: Hrvatske skijašice ponovno odlične u slalomu

ljutić
Foto: fah

Hrvatski sport ovih dana proživljava svoje zvjezdane trenutke. Naime, na Svjetskom nogometnom prvenstvu hrvatska reprezentacija stigla je do novog polufinala, i to pobjedom protiv Brazila, peterostrukog prvaka svijeta. Svoj obol sportskim hrvatskim uspjesima dale su i hrvatske skijašice, koje su ove sezone također u dobroj formi. Dakako, mislimo na Zrinku Ljutić i Leonu Popović. Ovog vikenda naše djevojke nastupile su u talijanskom Sestriereu te su osvojile nove bodove u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je prilike i za postolje…

Nakon prve vožnje djevojke su osigurale plasman u drugu vožnju, Popović sa 15., a Ljutić sa vrlo visokog šestog mjesta! U drugoj vožnji Ljutić je završila kao 7., a Popović 18. Krenula je Ljutić sa čak sekundom prednosti i 7 stotinki i do prvog prolaska povećala prednost za još pet stotinki. Skijala oštro i precizno, ali u srednjem strmom dijelu učinila je nekoliko manjih pogrešaka i izgubila nekoliko desetinki, no prije zadnjeg dijela staze i dalje je imala 9 desetinki prednosti, no na kraju gubi čak sekundu u zadnjem dijelu staze i u cilj ulazi sa 9 stotinki zaostatka za vodećom. Naša skijašica odradila je dobru vožnju odskijavši peto vrijeme druge vožnje (ukupno 1:57:43) i na kraju se plasiravši na 7. mjesto sa sekundom i 14 stotinki zaostatka za pobjednicom. Naša druga predstavnica danas, Leona Popović, odradila je nešto slabiju vožnju. Skijala je mirno i sigurno do cilja, ali nažalost vremenski nedovoljno brzo i na momente je djelovala umorno za plasman u top 10 na koji nas je navikla ove sezone, no na kraju u cilju završava kao 18. s vremenom 1:59:92 što je dovoljno za nove bodove u Svjetskom kupu, piše Večernji list.

Dobra forma…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Leona je ove sezone u dobroj formi te je u posljednja tri slaloma imala plasman u top10, s najboljim rezultatom u studenom u finskom Leviju kada je bila 6. Zrinka je u ovoj sezoni najbolji plasman ostvarila također u Leviju zauzevši sedmo mjesto. Šveđanka odlično vozila, Švicarka najbolja

Senzacija dana…

Za senzaciju na utrci pobrinula se Šveđanka Hanna Aronsson Elfman. 20-godišnjakinja je odskijala najbolje vrijeme druge vožnje te dugo bila u vodstvu da bi na kraju završila kao sjajna četvrta što joj je najbolji plasman u Svjetskom kupu. Najbolja je na kraju bila Švicarska Wendy Holdener koja je u drugu vožnju ušla kao drugoplasirana, no olimpijska pobjednica, Slovakinja Petra Vlhova nije uspjela ponoviti pobjedu iz prve vožnje te je slavlje pripalo Švicarki (1:56:29) Bila je to druga slalomska pobjeda za 29-godišnju Holdener u karijeri, ali i ove sezone, jer je ranije slavila u američkom Killingtonu. Vlhova je (+0.70), skliznula na treće mjesto, dok je druga na kraju završila Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.47) koja ostaje čekati jubilarnu pedesetu slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.