Pobjeda Odermatta, Zubčić opet među deset najboljih

Foto: fah

Švicarac Marco Odermatt pobjednik je petog veleslaloma sezone u švicarskom Adelbodenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odermatt je u drugoj vožnji napravio nekoliko pogrešaka, no usprkos tomu prošao je stazu vrlo brzo i došao do pobjede.

Drugo mjesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa zaostatkom od 73 stotinke sekunde, a treći je bio Odermattov sunarodnjak, još jedan domaći skijaš Loic Mellard (+1.66).

Hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je deseti s 3.33 sekunde zaostatka. Zubčić je odvezao mnogo bolju drugu vožnju i popravio svoj plasman za tri pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku je obilježio težak pad Francuza Victora Muffat-Jeandeta, koji je udario glavom o tlo u drugoj vožnji. Utrka je zaustavljena, a nesretni Francuz na nosilima je prebačen u bolnicu.

U poretku skijaša u veleslalomu vodi Odermatt s 460 bodova, drugi je Kristoffersen s 345 bodova a treći Slovenac Žan Kranjec s 290 bodova. Zubčić je na desetom mjestu sa 106 bodova. Odermatt je prvi i u ukupnom poretku skijaša s 1046 bodova, drugi je sa 646 bodova Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, a treći njegov sunarodnjak Kristoffersen s 565 bodova. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 22. sa 135 bodova, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.