Pobuna klubova protiv zatvaranja: ‘Onemogućavate treninge djeci, a u školu smiju ići’

Foto; :USAG- Humphreys/flickr

Splitski savez sportova pobunio se zbog novih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa. Smatraju kako nisu razborite jer se njim onemogućava sportska aktivnost djece.

“Zanima nas tko je ispred hrvatskog sporta sudjelovao u donošenju ovih mjera, zbog kojih se nameće vrlo logičan zaključak da nije razborito onemogućavati sportsku aktivnost djece dok se ne donese mjera zatvaranja redovne nastave u osnovnim i srednjim školama”, navodi se u otvorenom pismu.

Pitaju se čime su se rukovodili predlagatelji ovih mjera kad su donijeli diskriminatorsku odluku da se seniorima u odnosu na mlađe uzraste dozvole sportske aktivnosti unatoč znanstvenim dokazima da su posljedice bolesti covid-19 značajno manje izražene kod mlađe populacije.

“Kako je moguće da ista djeca (osnovne i srednje škole) mogu biti u svakodnevnom kontaktu od pet-šest sati u zatvorenom prostoru, a ne mogu biti dva do tri puta tjedno po jedan-dva sata na treningu na otvorenom ili zatvorenom prostoru u svojim klubovima?” navodi se u pismu.

“Jesu li predlagatelji ovih mjera upoznati s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije kojima se kretanje, tjelesna aktivnost i sport tretiraju kao alat podizanje imuniteta u borbi protiv covid 19?” stoji u pismu.

“Da bismo mogli odgovoriti našim članicama koje su nas zatrpale pitanjima, tražimo objašnjenja ovih mjera za koje mi nemamo suvisle odgovore i molimo Vas da nam pomognete Vašim odgovorom na postavljena pitanja”, poručio je Splitski savez sportova u otvorenom pismu mjerodavnim ustanovama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr