(VIDEO) Nepravomoćna presuda: Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora, Zoran, Vrbanović i Pernar dobili manje od pet godina

Foto: fah

Izrečena je nepravomoćna presuda bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milan Pernaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić proglašen je krivim po obje točke optužnice koje se odnose na njega. Za 2. točku dobio je tri godine zatvora, za 4. četiri godine. Zajedno – 6 i pol godina zatvora.
Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Vrbanović 3 godine zatvora.

Tereti ih se za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić i Milan Pernar oslobođeni su za davanje mita, dok su za ostalo proglašeni krivima. Po drugoj točki proglašeni su krivi sva četvorica.

Sud je braću Mamić i Vrbanovića proglasio krivima za malverzacije oko podjele transfernog obeštećenja između Dejana Lovrena i Dinama kako bi se priskrbila nepripadna imovinska korist mlađem Mamiću od 25,8 milijuna kuna, a Zdravko Mamić kriv je za malverzacije oko podjele transfera između Luke Modrića i Dinama.

Radi se o 80,9 milijuna kuna, od kojih je Dinamo platio 14 milijuna poreza, a ostatak isplatio Modriću, Luka jeod tog novca sebi zadržao 14,9 milijuna kuna, a ostalih 52 milijuna predao Mamiću i članovima njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naložena je i pljenidba nekretnina, no to može krenuti tek nakon što presuda postane pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.