Početak sezone: Nova skijaška zvijezda Robinson slavila ispred Shiffrin

epa07950973 Alice Robinson (C) of New Zealand celebrates on the podium after winning the women's Giant Slalom race of the FIS Alpine Skiing World Cup season opener in Soelden, Austria, 26 October 2019. Robinson won ahead of second placed Mikaela Shiffrin (L) of the USA and third placed Tessa Worley (R) of France. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Novozelandska skijašica Alice Robinson priredila je veliko iznenađenje na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa i slavila ispred najveće favoritkinje i najbolje skijašice današnjice Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je zaostala šest stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu je prošlogodišnja pobjednica Söldena, Francuskinja Tessa Worley sa zaostatkom od 36 stotinki za pobjednicom.

Robinson je ovo bila prva pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a do nje je stigla u dobi od 17 godina i deset mjeseci. Druga senzacija otvaranja nove sezone je 25-godišnja Norvežanka Maria Therese Tviberg, koja je sa startnim brojem 58 osvojila šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.