Sve podređeno Cristianu Ronaldu: Zašto još uvijek čekaju Ivan Perišić i Marcelo Brozović?

Foto: fah

Iako se već tjednima najavljuje odlazak Ivana Perišića iz Intera, spominje se Manchester United i velika želja Jose Mourinha, činjenica je da se stvari ipak ne razvijaju onako kako se mislilo da bi moglo. Naime, ponajbolji hrvatski nogometaš Ivan Perišić u ugovoru nema odštetnu klauzulu i ako ga u Interu odluče zadržati on tu ne može ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Inter bi se vrlo rado ”predomislio” ako bi doista netko spomenuo i ponudio ozbiljne novce, međutim, za sada ništa konkretno, tek medijske spekulacije i javno licitiranje. Čak ni bogati engleski Manchester United nije spreman izdvojiti 60 milijuna eura a bez da ne zna što zapravo kupuje, pa ni na mig Jose Mourinha.

Perišić nije oduševio protiv Islanda, no, čitava hrvatska reprezentacija, osim možda Luke Modrića te donekle Dejana Lovrena, je razočarala igrom te dakako rezultatom. Od transfera Ivana Perišića u Manchester United očekivao se rekordni iznos kojeg bi neki klub platio za jednog hrvatskog igrača. Ljeto je, naravno, dugo i službeno još nije ni počelo, kao što nije počeo ni ljetni prijelazni rok.  Po dolasku u Inter novi trener Luciano Spalletti najavio je da ne misli prodati Ivana Perišića, iako, naravno, trener neće donijeti konačnu odluku.

Interu treba novac za pojačanja, klub se polako diže iz višegodišnje letargije, no, ipak im treba svježa injekcija. Kako bi angažirali pojačanja moraju i prodavati. Naime, Inter smije trošiti samo ono što zaradi od transfera igrača, tu se kao glavna imena spominju Perišić te još jedan Hrvat – Marcelo Brozović, iza kojeg je jedn turbulentna sezona i koji vjerojatno ne bi imao ništa protiv odlaska iz Intera. Ako Manchester United uistinu izdvoji 200 milijuna eura za 32-godišnjeg Cristiana Ronalda mogućnost da za šezdesetak milijuna eura angažiraju i Perišića manja je od mogućnosti da na SP-u u Rusiji domaćin osvoji naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United navodno želi i Marcela Brozovića, no, i on je kao i Perišić, na čekanju, sve je podređeno Cristianu Ronaldu, koji je ipak prva zvijezda ljetnog prijelaznog roka, pod uvjetom, naravno, da doista misli napustiti Real kako je nedavno najavio.  Ako United angažira Ronalda vjerojatno ništa od hrvatskih nogometaša na Old Traffordu.

Navodno je Brozović dobio ponudu iz Kine, nudili su mu Kinezi deset milijuna eura godišnje, što je hrvatski reprezentativac odbio. Ponudu je poslao Jiangsu Suning, klub na čijoj je klupi legendarni trener Fabio Capello, inače bivši ruski izbornik. Za Brozovića je navodno stigla ponuda iz Turske, od strane Galatasaraya, ali i od ruskog Zenita, međutim, te su ponude u ovom trenutku stavljene sa strane, dakle, za sada su odbijene, iako se radilo o 25 milijuna eura. Brozović bi najradije na Otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.