Podrška Ivice Blažićka Edi Pezziju: ‘Zaustaviti ovaj stupidni lov na vještice’

Foto; snimka zaslona

Jedan od najvećih živućih hrvatskih sportskih novinara, doajen hrvatskog sportskog novinarstva, Edo Pezzi, našao se na udaru takozvanih hrvatskih medija, koji su mahom u stranom vlasništvu, zbog jedne izjave na HRT-u, televizji koja se, po mnogima, pretvorila u klasičnu režimsku televiziju. Čak ju i aktualni predsjednik države, Zoran Milanović, koji je svojedobno kao premijer sve to mogao mijenjati da je htio, nazvao Yutelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pezzi je, podsjetimo, optužen za rasizam zbog sljedeće izjave:

”Priželjkivao sam da Italija pobijedi autogolom Engleza u 120. minuti. Oni su davno prestali biti džentlmeni. I ovo klečanje i ovo skidanje. Ono brutalno skidanje srebrne medalje, to je sramota za jednu naciju koja se maksimalno pokvarila. Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju i tu se ne treba čuditi ovim stvarima”, izjavio je, između ostaloga, Pezzi. A onda je krenula hajka.

Mnogi su zbog toga brutalno napali doajena hrvatskog novinarstva, neki su ga čak i brutalno vređali. No ima i onih koji su stali u njegovu obranu, jedan od njih je i bivši sportski novinar HRT-a, dapače, bivši urednik na HRT-u, danas sportski komentator HNTV-a, Ivica Blažićko, koji je prenoseći i komentirajući kvalifikacijsku utakmicu za Ligu prvaka Valur – Dinamo 0:2, portučio Pezziju da nije sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U moru medijskih gluposti koje nas zapljuskuju svakog dana danas se hrvatska javnost zabavljala jednom spektakularnom, radijski i televizijski veteran Edo Pezzi zbog svojih razmišljanja o Euru i engleskoj reprezentaciji proglašen je ni manje ni više rasistom, jako je teško pronaći rečenice za taj slučaj pod navodnicima, pa ću se, iako to vrlo rijetko činim, ovdje poslužiti nekim pučkim mudrostima, Prva kaže vidjela je žaba da konje potkivaju pa je i ona digla nogu, druga je vjerojatno još jedna pučka mudrolija koja kaže ni jedna bolest nije zdrava, a treća je kojom se tu i tamo posluži poneki preostali purger, a koja kaže kaj je previše ni s kruhom nije dobro. Dragi barba Edo, dugo se nismo čuli, želim ti zdravlje, još puno dobrog duha, uz poruku nisi sam, glupost je teško liječiti. Moja podrška sigurno nije puno vrijedna, a bilo bi dobro da se jave stotine sportaša, nogometaša, košarkaša, svih ostalih, o kojima je Edo desetljećima izvještavao bez obzira jesu li bili tampnoputi, pravo ili krivoputi, pa da se ovaj hinjeni stupidni lov na vještice zaustavi…”, rekao je Ivica Blažićko.

Edo Pezzi nakon optužbi za rasizam: ‘To je netko nepismen pročitao tekst i krenulo je’

Podsjetimo. Edo Pezzi komentirao je, a o čemu smo pisali, za Dalmatinski portal medjski linč kojim je bio izložen nakon izjava o Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nažalost, to je traženje teme gdje je nema. Bojim se da je prvo netko nepismen pročitao tekst pa je krenulo. Nigdje u onome što sam rekao nema rasizma, samo je riječ o odnosu Engleza prema nogometu”, rekao je Pezzi te je dodao:

”Cijela moja poanta je to, njihova uobraženost i podcjenjivanje suparnika. Pa gdje ste vidjeli ikad u sportu da netko proglašava unaprijed praznik jer će biti prvak? To je, po meni, nedopustivo. Skidanje srebrne medalje je omalovažavanje Talijana, navijača i svih ljubitelja sporta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.