Pola Europe smije se beogradskom ruglu, tenku ispred Marakane: Srpski mediji satiru njemačkih medija proglasili – provokacijom

Foto: Snimka zaslona

Svjesni činjenice da im se smije pola Europe zbog postavljenog tenka ispred Marakane srpski mediji stali su u zaštitu svog prvaka Crvene zvezde. Naime, večeras od 21 sat na Allianz Areni veliki favorit Bayern na startu Lige prvaka dočekuje Crvenu zvezdu. Za hrvatske navijače susret je zanimljiv zbog činjenice da je trener Bayerna bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Naravno, Hrvati će i zbog Nike navijati za bavarski klub. Svaki uspjeh Hrvata izvan domovine zbog puno razloga čini ponosnim i Hrvate u domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji su uvjereni u pobjedu svoje momčadi, u što je također uvjeren i Kovač, ipak je Bayern višestruki prvak Europe i daleko, daleko skuplja momčad od srpskog prvaka koji se do grupne faze dovukao kroz kvalifikacije a da zapravo nikoga nisu pobijedili, prolazili su na jedanaesterce ili zbog gola više u gostima.

Tenk Crvene zvezde, ”parkiran” ispred Marakane u Beogradu, a koji je na sramotan način dozvolila i u UEFA skandaloznom rečenicom kako u tenku ne vide problem sve dok ne puca (bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi reagirali kada bi netko parkirao tenk ispred sjedišta UEFA-e), postao je inspiracija – Süddeutsche Zeitungu.

Foto: Süddeutsche Zeitungu/Snimka zaslona

Naime, naslovnoj su stranici Nijemci objavili fotografiju sramote ispred Marakane, oklopno vozilo na kojem su igrači srpskog prvaka slavili sa kacigama na glavama plasman u Ligu prvaka. Tim sramotnim performansom postali su ruglo Europe, koja kad im se ne smije – zgraža se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz fotografiju tenka Süddeutsche Zeitung je stavio i sliku hrvatskog trenera Nike Kovača te su dodali naslov “Panzerkracker”, odnosno u prijevodu ”razbijač tenkova.” Nije da je Kovač vukovarski branitelj, ali znat će se snaći protiv ”srpskog oklopa.”

Inače, njemački mediji upozoravaju i na dolazak ekstremnih navijača Crvene zvezde, nadaleko ozloglašenih Delija, inače, sljedbenika fašističkih ratnih zločinaca, Ratka Mladića, Draže Mihailovića, Radovana Karadžića.

Srpski su mediji, u svojoj nemoći i u svom očaju, pisanje, i odgovor beogradskoj sramoti, njemačkih medija nazvali ”sramotnom provokacijom” i ”potpaljivanjem vatre.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.