Policijski sindikat upozorio na ‘kriminalce koji se skrivaju pod krinkom navijača’ i frakcije u navijačkim skupinama, Torcida uzvraća da su to ‘teške nebuloze’

Foto: fah, montaža narod.hr

Nakon što je u ponedjeljak u noći u Krležinoj ulici u Splitu izbio požar u kojem je djelomično izgorjelo osobno vozilo Opel Astra splitskog policajca koji radi na praćenju navijačke skupine Torcida, reagirao je Sindikat policije Hrvatske i njihov predsjednik Dubravko Jagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jučerašnjim paljenjem automobila policijskog službenika M.Č. u Splitu bahato i kriminalno ponašanje tzv. navijača dignuto je na novu razinu. Javna je tajna da je pola Splita u strahu od osvete kriminalaca koji se skrivaju pod krinkom nekakvog navijanja te da to do sada nije imalo odgovarajuću reakciju policije i posebno pravosudnih tijela. Nije isključeno da PU splitsko-dalmatinska u tome mora dobiti pomoć iz Ravnateljstva i drugih policijskih uprava, ali je imperativ hitno i odlučno represivno postupanje prema kriminalcima koji su se usudili napasti i policijskog službenika.Tražimo žurno provođenje istrage, uhićenje počinitelja i strogu primjenu predviđenih pravosudnih sankcija prema počiniteljima. Ne zanima nas politika ili odnosi u nogometu, ali se itekako brinemo za živote i sigurnost naših policajaca”, poručuju iz Sindikata.

“Nije ovdje prozvana policija, nego sve ostalo drugo. Radi se jednostavno o tome da treba malo ući u te navijačke skupine i lijepo to posložiti kako treba. Nogomet da, ali nikakvo nasilje ni po kojem obliku ne smije se tolerirati. Zar bi policijski službenik koji radi svoj posao trebao reći da neće raditi svoj posao jer bi mogao nastradati? Država mora stati iza policajca i tu nemamo što razgovarati. On nije smio dobiti takvu “porciju” od određenih skupina. Ne prozivam niti jednu navijačku skupinu, ali očito je da među njima ima raznih frakcija. Naravno da navijačke skupine trebaju postojati, ali ne smiju raditi ono što je protiv javnog reda i mira i sigurnosti građana i protiv policijskih službenika koji rade svoj posao, to je vrlo jednostavno. Policija radi posao kako treba, a i pravosuđe isto vjerojatno radi posao kako treba, ali se radi o tome da su kazne za takve stvari preblage, pogotovo za to što neke pojedine frakcije ili pojedinci rade”, dodao je.

Torcida: ‘Teške nebuloze’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je reagirala i Torcida – dnosno njihov tajnik Toni Baletić.

“Teške nebuloze. Poručujemo Sindikatu policije da se nadamo da u službi ne provode istrage kao što pišu priopćenja, odnosno da valjda ne optužuju, sude i zatvaraju po kratkom postupku i bez dokaza.

Torcida se toga već nagledala u komunističkom režimu, a bogme i u ‘pravnoj državi’ koju simboliziraju ovakve izjave Sindikata policije”, poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dogodilo?

Automobil star godina zapaljen je tako da je netko razbio zadnje staklo vozila i kroz njega u unutrašnjost ubacio upaljeno pirotehničko sredstvo, najvjerojatnije bengalku. Zbog toga se smatra da je riječ o osveti policajcu.

Neki smatraju da je to možda i osveta jer je rije nekoliko dana bio u Sofiji kao pratnja torcidašima na gostovanju Hajduka u uzvratu protiv Slavije, a smatraju da mu je ovo i poruka kako se nije dovoljno, kao službena osoba, angažirao na rješavanju statusa uhićenih torcidaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.