Popović starta druga, Ljutić 12.; Zubčiću startni broj 16

Foto: fah

Nakon veleslalomskih utrka u subotu, nedjelja donosi slalomske utrke u Svjetskom kupu – u Kranjskoj Gori nastupaju skijašice, u Adelbodenu skijaši, a sve ćete moći pratiti u programu HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leona Popović je izvukla startni broj 2, a Zrinka Ljutić broj 12 za nedjeljni slalom za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, kojim će završiti 60. izdanje Zlatne lisice.

Prije Leone Popović će se po stazi Podkoren 3 spustiti samo Slovakinja Petra Vlhova, a nakon naše skijšice će u elitnom razredu sedam najboljih startati redom: Njemica Lena Dürr (3), Šveđanka Sara Hector (4), Amerikanka Paula Moltzan (5), Šveđanka Anna Swenn Larsson (6) i vodeća skijašica svijeta Mikaela Shiffrin (7) koja je na subotnjem veleslalomu bila tek deveta, što joj je najlošiji plasman u ovoj sezoni.

Shiffrin ima četiri slalomske pobjede na Zlatnoj lisici, ali tri je ostvarila kad je utrka održana na mariborskom Pohorju. Vlhova je na Zlatnoj lisici u slalomu pobjeđivala dvaput, oba puta u Kranjskoj Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Start prve vožnje predviđen je za 9.30 sati, a druga je na rasporedu od 12.30, a prijenos pratite na Drugom programu HTV-a.

Na prvih pet slaloma u ovoj sezoni Shiffrin je ostvarila tri pobjede, a dvaput je najbrža bila Vlhova. Amerikanka je sakupila 430 bodova, a Slovakinja 325. Leona Popović je osma u redoslijedu slalomašica sa 139 bodova, a Zrinka Ljutić je na 17. mjestu s 81 bodom.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin ima 929 bodova, dok je na drugom mjestu Talijanka Federica Brignone sa 697. Vlhova je treća sa 622. Ljutić je na 14. poziciji s 208 bodova, dok je Popović 23., a sve je bodove osvojila u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kalendaru Svjetskog kupa ukupno je 11 slalomskih utrka.

Skijaši u Adelbodenu love bodove

Nakon sjajnog rezultata u subotu, trećeg mjesta u veleslalomu, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u nedjelju će u Adelbodenu nastupiti u slalomu.

Slalom će otvoriti Norvežanin Henrik Kristoffersen, a Zubčić će startati 16. Hrvatska će u prvoj vožnji imati još dvojicu predstavnika, Samuel Kolega ima starrtni broj 25, a Istok Rodeš 34 u konkurenciji 70 skijaša prijavljenih za utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva vožnja je u 10.30, druga u 13.30, također uz prijenos na Drugom programu HTV-a i našem portalu.

Osim Kristoffersena, među prvom sedmoricom u elitnoj skupini su još Nijemac Linus Strasser (2), Švicarac Ramon Zenhäusern (3), Austrijanac Manuel Feller (4), Francuz Clement Noel (5) te još dvojica Švicaraca Loic Meillard (6) i Daniel Yule (7).

Zubčić je u subotu po četvrti put na stazi Chuenisbärgli došao na pobjedničko postolje u veleslalomu, dok će u slalomu pokušati po treći put osvojiti bodove.

U ovoj sezoni su održana tek dva od 11 predviđenih slaloma za Svjetski kup. U austrijskom Gurglu slavio je Manuel Feller, a u Madonni di Campiglio Marco Schwarz, koji je zbog teške ozljede koljena završio sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.