Poraz Čilića u Parizu: Marin nikako da poveže nekoliko pobjeda u nizu

epa08703447 Marin Cilic of Croatia in action against Dominic Thiem of Austria during their men’s first round match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 28 September 2020. EPA/JULIEN DE ROSA

Marin Čilić nikako da poveže nekoliko pobjeda u nizu koje bi mu donijela i završnicu ponekog turnira, samopouzdanje, ali i potreban napredak na ATP ljestvici. Naime, hrvatski tenisač poražen je osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Parizu od domaćeg tenisača Uga Humberta. Meč je trajao dva sata i 24 minute, a Humbert je slavio rezultatom 6:3, 6:7 (4), 6:3 te je tako ostvario osmu pobjedu u nizu. Bez obzira na ovaj poraz ostaje dojam kako se Čilić nakon višemjesečnog ponora napokon vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je prvi set izgubio vrlo uvjerljivo, u drugom je bilo dosta borbe, koja se protegnula čak do tie breaka. Naime, Čilić izjednačio na 1:1 uvjerljivom igrom u tie breaku, očekivala se u trećem setu velika borba, no i treći je set završio istim rezultatom kao i prvi, 6:3 za Humberta.

Marin može žaliti za propuštenom prilikom u pvom gemu trećeg seta kada je imao break loptu koju, nažalost, nije iskoristio. Naime, pri vodstvu 3:2 Humbert je uspio iskoristiti drugu break loptu te je do kraja meča rutinski držao svoj servis i bez većih problema prošao u četvrfinale. U četvrtfinalu Humbert će igrati protiv Kanađanina Milosa Raonica.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.