Poraz u Varaždinu potresao Maksimir: Lekcija Nenada Bjelice igračima Dinama….

Foto: fah

Nakon šokantnog poraza u Varaždinu, zbog čega je Hajduk Dinamu pobjegao na tri boda razlike, doduše Splićani imaju i utakmicu više, trener Nenad Bjelica je odlučio malo drugačije postaviti stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi u petak igraju protiv Lokomotive. Pobjeda se nameće kao imperativ, a trener Nenad Bjelica još uvijek ne zna koga će poslati na teren. Sasvim sigurno da plavi nisu kiksali u Varaždinu, a s obzirom na sjajnu igru u 1. kolu Lige prvaka protiv Atalante, u Dinamu bi vladala prava idila, a Bjelica bi već sada znao momčad za Kranjčevićevu, priliku bi dobili uglavnom oni igrači koji nisu u prvom planu za europski derbi skupine protiv Manchester Cityja. Međutim, Bjelica je odlučio očitati lekciju svojim igračima, i on je razočaran pristupom protiv novog prvoligaša.

Pitanje je što će Bjelica napraviti i koga će postaviti u prvu momčad protiv Lokomotive nekoliko dana uoči gostovanja kod jedne od najmoćnijih momčadi Europe. Nakon visoke i očekivane pobjede Dinama u Karlovcu, u šesnaestini finala Kupa, 7:0, Bjelica je uvjeravao novinare kako poraz u Varaždinu nema nikakve veze s njegovim dvojbama.

”Nema Varaždin veze s ovim, ja bih svakako igrao s ovom momčadi u Kupu…”, kazao je Dinamov strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, malo je vjerojatno da bi trener Dinama poslao na teren protiv Karlovca najveće zvijezde, poput Ademija, Petkovića, Olma, Oršića…, da se plavi nisu opekli na gostovanju u Varaždinu kod novog prvoligaša u prošlom prvenstvenom kolu. Očito je Karlovac bio poruka onima koji su trenera razočarali u Varaždinu.

Bjelica je poslao javnu poruku igračima te im je poručio kako je nekad puno bolje da igrači manje razmišljaju a više da na terenu rade ono što se od njih očekuje, a očekuju se pobjede. ”Igrači ne trebaju razmišljati u kojoj postavi igraju već raditi na terenu…”, kazao je trener Dinama. Protiv Karlovca, primjerice, jedan od najvećih Dinamovih talenata, Lovro Majer, dobio je pola sata, vjerojatno i zato što je bio jedan od mnogih koji su podbacili u Varaždinu. Naravno, čak i igrači Dinama imaju pravo na slab dan, na poraz, uostalom takve se stvari događaju i u najvećim ligama Europe, PSG je sinoć poražen na svom terenu u francuskom prvenstvu, Napoli je također doma izgubio od Cagliarija…Gube i Real i Barcelona, gubi čak i taj famozni Mamchester City.

Možda ipak od svega zabrinjava činjenica da je Lovro Majer zapravo igrač koji bi u budućnosti trebao zamijeniti zasad nezamjenjivog Danija Olma, koji će prije ili poslije napustiti Maksimir. Bjelica Majera priprema za taj trenutak, međutim, Lovro je krenuo dobro u sezonu, a onda je ispao uz forme. Srećom, još uvijek ima vremena,vjerojatno do ljeta iduće godine sjajni Španjolac vjerojatno neće napustiti Dinamo. Jasna je poruka trenera, igrat će najbolji, pa bez obzira bilo to u Ligi prvaka, u prvenstvu, ili u Kupu u Karlovcu. Više se očito ne misli kalkulirati kako bi se neke igrače odmaralo za Ligu prvaka, a novim režimom Bjelica šalje poruku donedavno nezamjenjivim pojedincima, Ameru Gojaku i Izetu Hajroviću”dečki niste sigurni, trebate se potruditi i ponovno povratiti svoj status prvotimca…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je već ove sezone doživio dva poraza u prvenstvu, od Hajduka i Varaždina, Hajduk je za sada Dinamove posrtaje dobro iskoristio, iako je mogao i bolje. No, u Maksimiru i dalje nemaju razloga za uzbunu, na kraju krajeva, čak i kad bi ovako ostalo duže vrijeme, Hajduk dolazi u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.