Porazom u finalu okončana hrvatska bajka u Australiji: Mediji ponovno ‘ZDS’ proglasili ustaškim pozdravom

Foto: Instagram

Sydney United, klub kojeg su osnovali hrvatski emigranti, poražen je u finalu australskog kupa od Macarthura s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub koji se do 1993. godine zvao Sydney Croatia izgubio je od Macarthura, koji je osvojio svoj prvi trofej, zahvaljujući udarcima s bijele točke, u 32. minuti za¸1:0 je iz penala zabio Toure, a u 90. je pobjedu potvrdio Davila.

Sydney je uoči finala videoporukom ohrabrio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Sydney je postao prvi drugoligaš u povijesti australskog nogometa koji je dogurao do finala, a na tom put izbacio je nekoliko favorita, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji ponovno proglasili ‘ZDS’ ustaškim pozdravom

“Manje ugodna strana Sydneyjeve bajke su obilježja i skandiranja koja prate taj klub, stadionom se za vrijeme finala tako orio ustaški pozdrav, a viđena su i razna kontroverzna obilježja”, tvrde neki mediji tako ponovno proglasivši ‘Za dom spremni’ ustaškim pozdravom.

Ustavni sud odbio žalbu Josipa Šimunića zbog uzvika ‘Za dom spremni’

Pročitajte najvažnije dijelove izdvojenog mišljenja suca Šumanovića u slučaju Šimunića i uzvika ‘Za dom spremni’!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvi mediji ignoriraju činjenicu da je doneseno niz oslobađajućih presuda na prekršajnim sudovima za korištenje pozdrava ‘Za dom spremni’.

Unatoč tome, svako malo se ovakvim pritiscima utječe na neovisnost sudaca u slučajevima kada na stol dobiju predmet vezan za ovaj pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.