Portugal izgubio, mladi hrvatski nogometaši još u igri za Euro

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina ostala je u igri za plasman na EURO nakon što je u drugom kolu turnira u Portugalu pobijedila Poljsku s 2-0, a domaćin turnira Portugal neočekivano izgubio od Turske s 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi “vatreni” su u Villa de Condeu nadigrali Poljake, a dvoboj je bio riješen već nakon 13 minuta. U 9. minuti poljsku mrežu je pogodio igrač Benfice Branimir Kalaica, a u 13. minuti Josip Brekalo je realizirao kazneni udarac nakon što je upravo napadača Stuttgarta u šesnaestercu srušio Marek Gumny. Hrvatska je u prvom kolu izgubila s 1-2 od Portugala, koji je danas neočekivano poražen od Turske, iako su domaćini do 82. minute vodili s 1-0, pa će o finalisti EURA odlučivati zadnje kolo jer sve četiri momčadi imaju po tri boda.

Odabranike izbornika Ferde Milina u zadnjem kolu, 28. ožujka očekuje ogled protiv Turske, dok Portugal igra s Poljskom.

Plasman na završnicu EP-a koje će se održati od 2. do 15. srpnja u Gruziji, izborit će samo pobjednik skupine. Kroz posljednjih krug kvalifikacija plasman na EP izborit će pobjednici sedam skupina koji će se pridružiti domaćinu Gruziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.