Portugalac protiv Portugalca: Zašto se Mourinho obrušio na Ronalda, slučajnost ili šira priča?

Foto: Twitter

Veliki portugalski trener, danas menadžer engleskog diva Manchester Uniteda, Jose Mourinho, nikada nije bio previše fasciniran Cristianom Ronaldom, svojim sunarodnjakom kojeg je jedno vrijeme trenirao u madridskom Realu.  Nikad to nije bio odnos koji bi se mogao nazvati prijateljskim, što je posve logično ako znamo da je Mourinho karakter koji ne trpi zvijezde koje sjaje jače od njega, one su dobro došle sve dok ne zaklanjaju njegov sjaj, a on uvijek mora biti besprijekoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski trener Jose Mourinho obrušio se danas na Ronalda zbog ponašanja u finalu Europskog nogometnog prvenstva protiv Francuske, Mourinho je zakasnio samo mjesec dana sa svojom reakcijom. Što je čekao, pitali su ga novinari o naslovu Europe njegovog Portugala već desetak i više puta?

Ne zaboravimo isto tako da je Ronaldo bivši igrač Manchester Uniteda te da u spomenutom klubu uživa veliki ugled i da ga veže veliko prijateljstvos  bivšim legendarnim menadžerom Manchester Uniteda Alexom Fergusonom. Sve to Mourinho zna, a zna kako otvoriti polemiku, podbosti kad misli da bi mu to moglo pomoći.

“Ronaldo je malo izgubio kontrolu. Nije donio ništa momčadi u završnim minutama. Oni koji jesu bili su na terenu, a trener im je govorio što raditi. On je bio previše emotivan, a to sigurno ne pridonosi momčadi i tome da im bude lakše”, rekao je kontroverzni trener. Hoće li odgovor stići od Ronalda ili će se najbolji igrač Europe suzdržati znat će se vrlo brzo.  No, teško je vjerovati da će samo na ovome ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu, Jose Mourinho zna da ga nisu na kraju htjeli za izbornika Portugala, zna također da se i Ronalda ponešto pitalo, barem su tako neki mediji spekulirali, posebno u Portugalu.

Možda u svemu tome leži i dio odgovora na pitanje zašto sada, mjesec dana kasnije, neki bi rekli prekasno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.