Poruka Thompsonovog odvjetnika i kandidata NHR za EP Ćiri Blaževiću: ‘Zar spanđat se s ekipom koja ubijanje civila smatra antifašističkim činom?’

Foto: fah, MORH, montaža Narod.hr

Bivši hrvatski nogometni izbornik, brončani sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998., Miroslav Ćiro Blažević, sudjelovanjem u spotu SDSS-a, Milorada Pupovca, inače koalicijskog partnera HDZ-a Andreja Plenkovića, podigao je dosta prašine u javnosti. Ćiro tvrdi kako je to učinio kao nekoć uvjereni tuđmanovac a danas ”plenkovićevac do srži’, uz dodatak da želi više tolerancije u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pitanje je kako bi reagirao prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman, s obzirom da je Pupovac u nekoliko navrata eksplicitno oslobodilačku operaciju Oluja proglasio etničkim čišćenjem. Podsjetimo, SDSS je stranka koju je devedesetih osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, jedan od lokalnih lidera koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku i pritom počinili stravične zločine.

Ćirina ”toleranta akcija” izazvala je dosta prašine u javnosti, uglavnom smo o reakcijama pisali, no, pojavile su se brojne nove. Naime, između ostalih, reagirao je uspješni zagrebački odvjetnik, inače poznat i kao odvjetnik najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, Marka Perkovića Thompsona, Davorin Karačić. Inače, Karačić je i kandidat Neovisnih za Hrvatsku za predstojeće izbore za Europski parlament.

Karačić je Ćiri preko društvenih mreža poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”E, moj Ćiro, legendo… Zar pred smrt spanđat se s istom ekipom koja s osmijehom na licu smatra ubijanje civila i zarobljenika nakon Drugoga svjetskog rata antifašističkim činom. Ruku pod ruku s ljudima koji slave ubojice i ubijanje i tvog oca. Pa ne bih za sve pare na svijetu”, napisao je poznati odvjetnik na svojem Facebooku.

Nakon što je snimio spot za Plenkovićevog koalicijskog partnera pojavila se Ćirina lažna osmrtnica: Evo kako to komentira!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nekad su meni svi vikali ‘Ćiro, pederu’. A sad čujem da to vičete Pupovcu. Meni ste vikali zato što me volite, a ne znam zašto to njemu baš vičete. No znam da ću ga ja podržati. Sine, slušaj ti šta ti tvoj Ćiro kaže, svi su ljudi jednaki”, kazao je bivši izbornik Vatrenih u predizbornom spotu SDSS-a.

Foto: Snimka zaslona

Svojim postupkom, a onda i svojim ”obrazloženjem”, Ćiro je, kako smo već spomenuli, izazvao dosta negativnih reakcija u javnosti.

Hoće li se, s obzirom na sve, na ”jednakost svih ljudi”, Ćiro zajedno s Pupovcem pojaviti ove godine u Kninu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja? Pupovca sasvim sigurno tamo neće biti, ali bi ga moglo biti kod bivšeg Šešeljevog šegrta, Aleksandra Vučića, u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.