Potpisan predugovor o pravu građenja za riječki stadion Kantrida

Foto: snimka zaslona

Predugovor o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke na području Kantride i Rujevice potpisali su danas na svečanosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Dean Šćulac čime su ostvareni uvjeti za početak realizacije projekta novog stadiona na Kantridi i nogometnih terena na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o pravu građenja potpisan je nakon provedenog javnog natječaja za osnivanje prava građenja na kojeg se javila tvrtka Stadion Kantrida d.o.o., inače većinski vlasnik sportskog društva HNK Rijeke, i odluke riječkog Gradskog vijeća o dodjeli prava građenja na 50 godina na zemljištima u vlasništvu Grada a Kantridi i na Rujevici, tj. radi rekonstrukcije nogometnog stadiona Kantrida i izgradnje i uređenja nogometnih igrališta na Rujevici.

Predugovorom se Stadion Kantrida d.o.o., čiji je osnivač zaklada Social Sport iz Nizozemske, obvezuje ishoditi lokacijsku i građevnu dozvolu za zahvat na Kantridi i potrebnu dokumentaciju za zahvat na Rujevici, izgraditi stadion i prateće sadržaje na Kantridi te igrališta i sadržaje na Rujevici.

Grad Rijeka obvezao se obaviti imovinsko-pravnu pripremu za obje lokacije i na zemljištima za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj svečanosti predstavljeno je idejno rješenje novog nogometnog stadiona na Kantridi, za što su angažirani talijanski arhitekt specijaliziran za nogometne stadione Gino Zavanella i riječki projektanti – arhitekt Siniša Zdjelar i njegova tvrtka ZDL arhitekti.

Projekt obuhvaća cjelovitu rekonstrukciju postojećeg stadiona u sklopu kojega će biti novi sadržaji, zatim rekonstrukciju i izgradnju prometne i komunalne infrastrukture, nove sadržaje i uređenje prostora na pomorskom dobru.

Novi stadion na Kantridi imat će 14.000 natkrivenih mjesta za sjedenje, ispunjavat će standarde UEFA-e u četiri kategorije imat će pristup za osobe s invaliditetom, garažu, prostore za medije, igrače, trenere, suce, ugostiteljske sadržaje, prodavaonice i drugo. Projekt na Rujevici obuhvaća rekonstrukciju postojećih sportskih terena za potrebe nogometnog kampa, a novi teren na tom području koristit će se i kao stadion HNK Rijeke tijekom izgradnje novog stadiona na Kantridi. Predviđa se i izgradnja nove prometnice, rekonstrukcija postojeće i nova komunalna infrastruktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je došlo vrijeme da Rijeka dobije novi i moderan stadion na kojem će bez problema moći igrati europske utakmice. Vjerujem da će novi stadion biti mjesto stvaranja novih uspjeha i uspomena kao što je to bila do Kantrida koju svi dobro poznajemo, rekao je.

Na svečanosti su još bili direktor zaklade Social Sport Gabrielle Volpi, predsjednik NK Rijeke Damir Mišković, predstavnici Primorsko-goranske županije, riječkog sveučilišta, Hrvatskog nogometnog saveza, HNK Rijeke i drugi.

Gabrielle Volpi zahvalio je riječkoj gradskoj upravi što je omogućila gradnju novog stadiona, što će unaprijediti nogomet, te je najavio da će novi stadion biti spreman u srpnju 2016., kako bi se nakon toga na njemu mogle igrati prvenstvene utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.