Povratak BBB-a: Može li Dinamo u napokon pravoj atmosferi napraviti čudo protiv Juventusa?

Foto: fah

Dinamo protiv Lokomotive nije odigrao vrhunsku utakmicu, no, barem su pobijedili, ako ništa drugo za početak novom privremenom treneru Željku Sopiću  i to je neki razlog kojim može reći kako je dobro krenuo poslije tri utakmice u kojima su plavi znali samo za poraze. Tri boda za priključak samom vrhu prvenstvene ljestvice,nisu razlog za slavlje, ali jesu za kakvo-takvo zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, igrom kakvu modri pokazuju u zadnjih nekoliko utakmica, posebno igrom kakvu smo od prvaka vidjeli na Rujevici u derbiju prvenstva s Rijekom, protiv Juventusa se Zagrepčanima ne piše dobro. Dva su svijeta Dinamo i Juventusa posve različita ovog trenutka. U Juventusu na klupi ili tribinama sjede igrači koji bi u Dinamu bili glavne zvijezde i nositelji igre.

Ima li, s obzirom na igru, i na kapacitet igrača, Dinamo pravo na nadu? Sport je nepredvidiv, ponekad, iako ne često, David može poraziti Golijata, ako to zasluži. Je li Dinamo zaslužio s obzirom kako je ipak s dosta sreće izborio Ligu prvaka?

Na Maksimir povratak najavljuju Dinamovi inače najvjerniji navijači BBB. Protiv Juventusa se na Maksimiru napokon očekuje atmosfera kakvu hrvatski prvak zaslužuje i kakvu je nekoć imao. Tek da se podsjetimo na sjajno navijanje na utakmici protiv Partizana i Newcastlea prije sada već 19 godina, u takvoj atmosferi i nemoguće postaje moguće, pa čak i onda kada vam igru nose gotovo juniori. Na zapadnoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj skupilo se navodno petstotinjak BBB-a, koji su svih devedeset minuta bodrili klub iako su modri igrali vrlo loše. Za pretpostaviti je kako će tek biti protiv Juventusa nsa Maksimiru pred 30 000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je reći da su BBB-i, barem ona skupina koja je došla u Kranjčevićevu, tijekom utakmice bodrili Dinamo kao da se radi o derbiju prvenstva, bez obzira što ih nije bilo puno. Naime, kraj utakmice Dinamovi su navijači dočekali “na ogradi”, što su igrači shvatili i nakon teško izborene pobjede otišli ih pozdraviti te im bacili dresove. Prednjačio je Soudani, Alžirac je prvi shvatio poruku, nakon čega su ga slijedili Fiolić, Pavičić, Benković, uglavnom mladi dečki i nova snaga za budućnost hrvatskog i zagrebačkog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.