Povratak Domagoja Duvnjaka, bit će spreman za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj?

Foto: fah

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak vraća se na rukometne parkete, zaigrat će večeras u sastavu Kiela protiv jedne od najslabijih momčadi njemačke lige – Hüttenberga. Sjajna je to vijest za hrvatski rukomet, navijače te izbornika Linu Červara oko mjesec dana prije Europskog rukometnog prvenstva koje će se odigrati na hrvatskom tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će Duvnjak večeras zaigrati potvrdio je njegov klub, koji je dosta skromno, s puno opreza, najavio povratak svog kapetana, koji u ovom trenutku nedvojbeno nije spreman za cijelu utakmicu. Povratak bi stoga trebao teći oprezno, korak po korak, najavljuju iz Kiela, kako bi najbolji hrvatski rukometaš u prvom mjesecu bio spreman odigrati barem poluvrijeme po utakmici na svojoj najvećoj razini. Teško je zamisliti koliko bi neugodan udarac za hrvatsku reprezentaciju bio eventualni izostanak Duvnjaka.

Foto: Instagram

Nakon dugih sedam i pol mjeseci prisilne pauze jedan od najboljih rukometaša svijeta, kako sam tvrdi, svjestan je koliko još mora raditi kako bi dostigao zadovoljavajuću formu budući da se Europsko prvenstvo igra u Hrvatskoj navijači očekuju puno, neki će reći zlato. Koliko Duvnjak znači za Kiel, naravno, i za hrvatsku reprezentaciju, najbolje pokazuje činjenica da slavni njemački klub cijelu sezonu igra katastrofalno loše. Klub takve razine nije navikao na prosječnost, navijači su razočarani.

Liječnik Kiela najavio je postupni povratak hrvatskog reprezentativca, koji bi za početak trebao dobiti desetak minuta, a onda iz utakmice u utakmicu sve bi više igrao. Kako Kiel do kraja ove kalendarske godine ima još pet utakmica za odigrati tako optimisti očekuju da će Domagoj biti u ritmu barem za jedno poluvrijeme na domaćem Euru. Hoće li to biti dovoljno u eventualnoj završnici Europskog prvenstva sasvim je drugo pitanje, na koje u za sada nitko nema odgovor, niti ga može imati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kielu, naravno, nisu presretni činjenicom da Duvnjak želi igrati za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu, naprotiv, Alfred Gislason u nedavnom intervjuu to je eksplicitno rekao te je optužio hrvatsku reprezentaciju za ozljedu Domagoja Duvnjaka. Nema sumnje da bi u Kielu voljeli kada bi Duvnjak preskočio Euro te se polako vraćao i u potpunosti vratio tek nakon, kako oni to vide, ”potpunog oporavaka.” Međutim, Duvnjak sam inzistira na povratku, želi igrati Europsko prvenstvo na hrvatskom tlu svjestan koliko je to velika prilika za hrvatski rukomet i kakav bi to hrvatski spektakl mogao biti. Još ako se sve poklopi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.