Povratak pobjednika: Hrvatska rukometna reprezentacija sa srebrom zlatnog sjaja…

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon velike borbe poražena (22:20) je u finalu Europskog prvenstva u Stockholmu. Španjolska je bila za nijansu bolja, a Hrvatska je tako ostala bez jedinog zlata koje joj nedostaje, onog europskog. No, doći će i to, prije ili poslije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, podsjetimo, do sada, ne računajući ovo danas,  u finalima europskih prvenstava igrala dva puta, 2008. i 2010. godine, u oba navrata smo poraženi, u Norveškoj smo izgubili od Danske, a u Austriji od Francuske, večeras su našu umornu reprezentaciju svladali Španjolci, iako je na trenutke tijekom meča izgledalo da bi Hrvatska mogla slaviti. Naime, presudilo je prvo poluvrijeme i činjenica da nakon vodstva od tri razlike čak 11 minuta nismo dali pogodak. Da smo otišli na plus četiri tko zna…  Zašto nismo? Dok je Španjolska igrala polufinale protiv Slovenije i praktički se ušetala u finale Hrvatska je u epskom polufinalu, nakon dva produžetka, nakon nevjerojatne borbe, osamdeset odigranih minuta, stigla do završnice. I to je ključ, to je presudilo. Naime, Hrvatska je u finalu imala sve što je potrebno za pobjedu, volju, borbenost, odlučnost, osim siline u nekim trenucima meča… I bilo dovoljno za poraz.

Bez obzira na poraz u finalu na ovom Europskom prvenstvu Hrvatska je potvrdila da je rukometna velesila. Od 2003. do danas Hrvatska nije bila ispod šestog mjesta na velikim natjecanjima. Možda nemamo toliko medalja koliko ih imaju Francuzi, ali ovakvu konstantu kakvu ima Hrvatska nema nitko, pa ni Francuska, koja je na ovom turniru ispala već u prvom krugu. Puno ranije od očekivanja ispale su brojne rukometne sile, favoriti koje su svi, ili barem većina, vidjeli u završnici, poput Danske, Švedske, Njemačke… Uoči Europskog prvenstva Hrvatska je bila tek na sedmom mjestu favorita za zlatnu medalju, još jednom se potvrdilo – medijske spekulacije zapravo vrijede jako malo, u slučaju hrvatske reprezentacije ne vrijede ništa.

Zaslužili su hrvatski rukometaši, koji se večeras odmah vraćaju u domovinu, doček koji je najavljen. Naime, navodno je termin dočeka u Zagrebu u ponedjeljak oko podneva, a doček izabranicima Line Červara sprema i Mostar. S punim pravom, gotovo pola hrvatske reprezentacije stiže iz Herceg – Bosne, Bosne i Hercegovine, kad vas idući puta mediji budu uvjeravali, i kad vam budu lagali, kako o vašoj sudbini odlučuju Hrvati ”koji ne plaćaju porez u Hrvatskoj”, koji dolaze iz ”druge države”, imajte na umu sve ono što se proteklih nezaboravnih dana događala na Europskom prvenstvu, na kojem su skupina vrhunskih ljudi, hrabrih sportaša, predvođena iskusnim stručnjakom Linom Červarom, unatoč ozljedama, problemima prije natjecanja, probijala do same završnice i pritom usrećila Hrvate bez obzira gdje oni žive i gdje plaćaju porez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.