Pozivaju li se u Hajduku na ankete koje su prognozirale pobjedu Plenkovićevog HDZ-a na europskim izborima ili one koje govore da će ‘Milanović pomesti konkurenciju’?

Foto: fah

Hoće li doista hrvatska nogometna reprezentacija ugostiti Mađarsku na Poljudu 10. listopada ove godine još uvijek nije u potpunosti poznato. Prvobitna je jednoglasna odluka Izvršnog odbora HNS-a bila da se utakmica s Mađarima igra u Splitu, no, nakon što su iz Hajduka poručili da ne žele “da se atmosfera podjela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije i sigurno neće sudjelovati u organizaciji dvoboja u takvim okolnostima” sve je stavljeno pod upitnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega oglasila se i Torcida, čija je moć ipak precijenjena. Naime, jedna navijačka skupina nije odlučivala nikad, pa neće to ni sada, gdje će igrati reprezentacija, na organizatoru, u ovom slučaju HNS-u, je da osigura uz pomoć policije sve uvjete za normalno odigravanje utakmice, eventualne napade na Vatrene, kao što je to bio slučaj sa svastikom prije nekoliko godina, moraju spriječiti oni čiji je to i posao. I tu treba staviti točku.

No, gdje će se doista igrati utakmica bit će jasnije nakon sastanka gradskog vijeća Splita, stadion na Poljudu je u vlasništvu Grada te oni i odlučuju. Jedna od tema je i domaćinstvo utakmice hrvatske reprezentacije. Kako smo već pisali pojavila se informacija da bi Vatreni protiv Mađarske, a u slučaju da otpadne Split, mogli igrati u Rijeci, na Rujevici, pred samo osam tisuća gledatelja, no, od toga neće biti ništa. Navodno Rujevica nije ni bila u kombinaciji, a ”Plenkovićevi Kinezi” još uvijek nisu preporodili Kantridu, spasili Uljanik, i obnovili komunističku školu u Kumrovcu, što je očito kapitalni projekt jednog dijela Vlade Andreja Plenkovića.  Izgleda da su Kinezi malo povukli ručnu svjesni da su bili dio predizborne mašinerije Andreja Plenkovića.

No, vratimo se nogometu, iako su nogomet i politika u Hrvatskoj, nažalost, usko povezani. Naime, rat priopćenjima privremeno je utihnuo, Hajduk tvrdi da ne žele da se atmosfera podjela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije, jer kako tvrde, ”sve ankete i drugi izvori informacija pokazuju da je nogometni puk u Splitu i Dalmaciji duboko podijeljen oko ove utakmice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje ankete i kojih agencija? Jesu li to možda one ankete i one agencije koje su uoči europskih izbora najavljivale premoćnu pobjedu Plenkovićevog HDZ-a te ulazak slavodobitni Dalije Orešković u Europski parlament? Jesu li to možda ankete koje danas, preko jednog dnevnog lista, inače bliskog svakom, a posebno bivšem Sanaderovom, režimu u posljednjih 19 godina, prognoziraju da će na predsjedničkim izborima politički gubitnik Zoran Milanović, koji je uspio izgubiti ŠEST izbora zaredom, pomesti konkurenciju?

Dakle, nejasno je na koje se to ankete u Hajduku pozivaju. Možda bi ipak bilo bolje da su jednostavno pokušali prodati ”foru” o ”podjelama” bez spominjanja anketa? Iako, dakako, podjela nema, ogromna većina Splićana želi Vatrene u svom gradu, manjina i dalje pokušava manipulirati većinom, što je recept koji, nažalost, itekako pali u Hrvatskoj, i to ne samo kad su u pitanju nogometne utakmice.

Opara, očito pod pritiskom Torcide, iznosi stav koji je zapravo pomirbeni, ili to barem pokušava biti, a u ovom trenutku u situaciji smo u kojoj kompromisa očito neće biti. ”Grad Split nije do sada niti će ubuduće raditi posao kojeg radi HNK Hajduk. Ja osobno, i Grad Split, uvijek smo bili i bit ćemo uz Hajduk”, rekao je gradonačelnik Splita. Podsjetimo, Split je u Hrvatskoj, a prema tome ako je Opara uz Hajduk, a Hajduk je hrvatski klub, onda je valjda i uz Hrvatsku. Čiji su onda na kraju Vatreni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.