Poznati trener o šansama Vatrenih uoči Finske i Ukrajine: ‘Igrači se trebaju konsolidirati, svi moraju puhati u isto jedro’

Foto: Snimka zaslona

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije ključne utakmice, koje će odlučiti hoće li se Vatreni plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Rusiji. Utakmica protiv Finske u Osijeku ili Rijeci te utakmica u Kijevu protiv Ukrajine. Za siguran plasman na SP potrebne su dvije pobjede. Od gotovog Hrvatska je sama sebi zakomplicirala situaciju. Prije samo tri mjeseca sve je izgledalo gotovo savršeno.  A onda se dogodio Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči važnih, presudnih, utakmica hrvatske reprezentacije za Sportske novosti svoje je viđenje dao i bivši trener Dinama, koji se trenutno nalazi u Francuskoj, a prije toga je s Japanom izborio Svjetsko prvenstvo, Vahid Halilhodžić. Poznat kao čovjek bez dlake na jeziku Halilhodžić je ipak bio rezerviran u komentarima hrvatskih šansi.  Naime, Halilhodžić smatra kako je Hrvatska među vodećim svjetskim reprezentacijama Europe kad je talent u pitanju.

”Za je za mene veliko iznenađenje ovakvo mučenje u kvalifikacijama. Ne znam postoji li kod igrača autoritet izbornika, jesu li oni uopće dovoljno motivirani igrati za reprezentaciju…”, rekao je Halilhodžić, koji je komentirao i izjavu kapetana Vatrenih Luke Modrića, a koji je nakon poraza od Turske rekao da selekciji nedostaje nacionalnog naboja.

”Ne znam kakvi su odnosi, ali mi se čini da im nedostaje kolektiv, a to je problem izbornika. On je taj koji mora ukomponirati vrhunske igrače u momčad, napraviti da se ego i nekakvi individualni motivi ostave ispred svlačionice. Vidite, recimo, jedan PSG, koji stvara možda i ponajbolju momčad Europe, nije imun na konflikte unutar momčadi pa se tako Neymar i Cavani posvađaju oko slobodnog udarca. Taština je gadna stvar, a na treneru je da se tih stvari riješi…”, konstatirao je bivši izbornik Obale Bjelokosti te Alžira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u pitanju ”savjet” Anti Čačiću Vaha je poručio:

”Da sam na tom mjestu, sigurno bih inzistirao na momčadskom duhu. Bez toga u današnjem nogometu nema rezultata. Moj princip je jednostavan, a to je da momčad mora biti iznad bilo kakvih osobnih interesa, a mjesta egoizmu nema u reprezentaciji. Igrači se moraju podrediti kolektivu, svi trebaju puhati u isto jedro…”

Inače, Vaha smatra kako za Hrvatsku ništa još uvijek nije izgubljeno te da se igrači trebaju sami konsolidirati. “Ako završe u baražu, a to nije neizgledno, moglo bi doći do pada entuzijazma kod reprezentativaca…”, zaključio je Vahid Halilhodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.