Pranjić: Ovaj Hajduk izgleda moćno, Kalinić će donijeti kvalitetu više

Foto: snimka zaslona

Danijel Pranjić je gostovao u emisiji HTV-a “Stadion” i komentirao utakmice HNL-a i pojačanja u redovima Hajduka. Rekao je kako vidi Hajduk do kraja u borbi s Dinamom za naslov prvaka te da će Kalinić donijeti kvalitetu više za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i pobjedu Hajduka protiv Gorice od 4:0 za koju je rekao da je prevelika.

– Kad pogledamo utakmicu od početka, Gorica je imala svoje prilike. Hajduk je dobro otvorio utakmicu, 1:0 u 3. minuti, poslije je sve išlo na njihov mlin. Ovaj Hajduk izgleda moćno. Napravili su fantastičan prijelazni period i sigurno da su istaknuli kandidaturu za najviše domete. Birali su one igrače koji im trebaju. Popunili su momčad tako da na svakoj poziciji imaju dva dobra igrača. Bit će prvi konkurent Dinamu za osvajanje naslova, rekao je Pranjić u uvodu.

O Marku Livaji

 Livaja je igrač koji zna sve o nogometu. Fantastična lopta za 3:0 i pogodak Mlakara. Svi govore da je Hajduk ovisan o Livaji, ali ja se ne bih složio s tim. Kad sve stavite na papir, Hajduk izgleda moćno na svim pozicijama, Livaja je igrač koji donosi prevagu, ali sve što su dosad doveli i sada Kalinić, dati će plus više. Vidim Hajduk do kraja u borbi s Dinamom za naslov prvaka, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je Grgić igrač koji je donio Hajduku ono što im je trebalo.

– On je zadnji vezni koji odrađuje prljavi posao i to je Hajduku dosad nedostajalo, dodao je.

O Nikoli Kaliniću

– Nikola Kalinić je prošao sve u nogometu, znamo u kojim klubovima je igrao. Donijet će sigurno kvalitetu više Hajduku. Bit će zanimljivo to gledati. Vidi se na što Hajduk puca. Otvorili su svoje karte, žele dvostruku krunu. Neće im biti lako. Dinamo je po meni još uvijek najkvalitetnija ekipa, ali u posljednjih 10 godina bit će najzanimljivije prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Strahonja komentirao je suđenje u nastavku prvenstva i rekao kako je bilo dobrih i loših situacija, ali VAR tehnologija je odigrala svoje.

– Ako gledamo generalno suđenje u prvom i u drugom kolu suđenje ide u dobrom smjeru, rekao je.

Komentirao je i penal za Hajduk protiv Gorice, igranje rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kod penala za Hajduk je rekao kako se radi o propuštenom incidentu, ruka je u prirodnom položaju, ali ključna je situacija kad ruka ide prema lopti. Otvorila je obujam tijela i odigrala prema lopti i to je trenutak kažnjivosti. Bila je dosta velika gužva i upitno je koliko je sudac Pejin mogao to samostalno iskontrolirati, ali vrlo dobra reakcija VAR sobe koja mu je dala drugu priliku i na osnovu druge prilike sudac Pejin je ispravno dosudio kazneni udarac, rekao je.

Dinamov 3-5-2

Pranjić je rekao kako je Željko Kopić promijenio sustav igre i to je sad Dinamova snaga.

– Igraju sada visoko s dva bočna igrača. Sigurno da to još nije onako kako Kopić želi, ali vidi se da se na tome radi i da će biti opasni po bokovima. Andrić je u utakmici pokazao zašto je odabran da starta, pokazao je moć. Dinamo je u prvom poluvremenu protiv Istre imao dosta prilika, rekao je.

Strahonja je rekao kako je kod kaznenog udarca Dinama reakcija suca Lovrića bila dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kazneni udarac je postojao i bilo je jasno gaženje i tu dileme nema. Kontakt Ademija u akciji se može okarakterizirati kao prekršaj, ali ono što mene više smeta je da VAR protokoli i smjernice bi trebali biti bolji. Ovakav tip prekršaja spada u kategoriju jasne i očigledne pogreške. VAR soba je ovo detektirala kao začetak akcije, ali na temelju tih smjernica nije se smjela javiti jer ovo ne spada u očiglednu pogrešku. Ovdje je najveća pogreška suca Zdenka Lovrića. Komično je da prekršaj postoji, ali ne visokog intenziteta jer oni kažu da takav prekršaj u kaznenom prostoru ne bi bio prekršaj za kazneni udarac. Isključenje igrača Istre komentirao je ispravnim jer se radi o dva ispravno dodijeljena žuta kartona. Rekao je i kako je Petković htio iznuditi penal te da je VAR dobro dao priliku sucu.

“Rijeka svima može dati gol”

Pranjić je komentirao i pobjedu Rijeke protiv Lokomotive te rekao kako Rijeka svima može dati gol jer ima opasan napad.

– To pokazuju iz utakmice u utakmicu, igraju dobar nogomet. Bit će uz bok Dinamu i Hajduku, tu je i Osijek i bit će interesantno sve pratiti do kraja. Ovo utakmicu je Rijeka apsolutno bila bolja i sami su vratili Lokomotivu u igru. Zasluženo su na kraju slavili. Murić je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu i ne smije mu se dati prostora, rekao je.

“Caktaš može riješiti utakmicu isto kao i Livaja za Hajduk”

Pranjić je rekao kako bi se teško Osijek vratio da je Hrvatski dragovoljac zabio za 2:0 iz odlične prilike.

– Osijek je izgledao dobro pogotovo nakon 1:1 kad su postigli pogodak. Dobro su otvorili utakmicu i imali su priliku odmah povesti. Poslije toga je Hrvatski dragovoljac dobro izgledao. Osijek ima kvalitetu, prvi pogodak je bio sretan, ali sreću treba i provocirati. Zaslužena pobjeda Osijeka. Osijek je dobio jednog Caktaša koji može riješiti utakmicu isto kao i Livaja za Hajduk. Kad Caktaš dođe u pravu formu, mislim da će Osijek biti konkurentan do kraja, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.