Pred više od 30 tisuća navijača Hajduk nije uspio svladati Dnjipro

Hajduk se nije uspio plasirati u Europsku ligu, u uzvratnoj utakmici odigrao je tek 0-0 protiv ukrajinskog Dnjipra, a kako je prvi dvoboj završen s 2-1 pobjedom ukrajinske momčadti to se Hajduk morao oprostiti od svoje ambicije da ove sezone nastupa u europskom natjecanju. Dnjipro se i u Splitu pokazao kao bolja, kvalitetnija momčad, no imao je i Hajduk neke svoje prigode, napose u posljednjim minutama utakmice kada je u napad krenuo i Hajdukov vratar Lovre Kalinić. Koji je i u ovoj utakmici bio najbolji Hajdukov pojedinac, spriječio je zacijelo desetak opasnih pokušaja Dnjipra prema vratima Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici je bilo čak 35 tisuća Hajdukovih navijača koji su pripravili spektakularnu atmosferu.

Početnu agresiju Hajduka brzo je ukrajinski sastav primirio. Kod Hajduka se osjećala želja, ali i nedostatak objektivne kvalitete koja bi mogla natjerati ukrajinske nogometaše na predaju. Međutim, nošeni frenetičnom podrškom publike Hajdukovi nogometaši pritiskali su zadnju liniju Dnjipra koliko su mogli. No, Dnjipro je ne samo iskusnija nego i kvalitetnija momčad i to se brzo dalo naslutiti.

Sredinom prvog dijela opet je Hajduka spašavao mladi i izvrstan vratar Lovre Kalinić koji je u nekoliko navrata doslovce izludio napadače ukrajinskog prvoligaša. S druge strane Hajduk se mučio s organizacijom napada, teško je dolazio do suparničkih vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, nije Hajduku nedostajalo borbenosti niti agresivnosti, no očit je bio nedostatak jednog pravog organizatora igre. Ipak, predkraj prvog poluvremena Dean Mezga, pridošlica u Hajduk iz Maribora, bio je u sjajnoj situaciji za svladati ukrajinskog vratara, no tukao je direktnom u ruke istog.

No, opasni su bili i Ukrajinci koji su u zadnjoj minuti prvog poluvremena pogodili stativu, zapravo je vratar Kalinić loptu odbio u metalni okvir gola, a potom skupio još dvije sjajne intervencije, oduševljavajući tako Hajdukove navijače i bacajući u očaj ukrajinske nogometaše. Hajduk je u zadnjim sekundama prvog dijela uistinu živio opasno.

I na samom početku nastavka Dnjipro je zapravo pokazivao da je bolja momčad od Hajduka. I Hajduka je i tada spašavao vratar Kalinić. Hajduk se i dalje mučio i teško je, i rijetko, uopće dolazio u prigodu ugroziti vrata Dnjipra.
Štoviše, izrazite šanse imala je gostujuća momčad, no na Hajdukovim vratima bio je uistinu fenomenalan Lovre Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih nekoliko minuta Hajduk je krenuo na sve ili ništa, stvorila se neviđena gužva ispred gostujućih vratiju, frcalo je sa svih strana, no Hajduk do pogotka nije došao. Kada je sudac označio kraj svi Hajdukovi igracči odreda su od žalosti popadali na tlo. Međutim, prepune poljudske tribine ispratile su Hajdukove igrače – ovacijama!

HAJDUK – DNJIPRO 0-0

SPLIT. Stadion Poljud – 35.000 gledatelja; Sudac: Huseyin Gocek (Turska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: –

HAJDUK: Kalinić – Vršajević, Milović, Maloča, Milić – Mezga, Sušić (od 83. Nižić), Anđelković (od 60. Bencun), Caktaš – Maglica, Kouassi (od 60. Gotal)

DNJIPRO: Bojko – Fedecki, Mazuch, Douglas, Strinić – Rotan (od 40. Kravčenko), Kankava – Leo Matos, Šahov (od 72. Kalinić), Bruno Gama (od 89. Bartulović) – Zozulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.