Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o eventualnom pomilovanju Zdravka Mamića: ‘Ako bi to on zatražio onda bi to bio predmet rasprave’

Foto: fah

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović govorila je u intervjuu za Novu TV o brojnim temama, od obitelji do posjeta Kanadi, ali i o nekim graničnim temama koje se tiču sporta.  Naime, predsjednica je komentirala, a o čemu smo već pisali, vrijeme kada se družila sa bivšim čelnikom Dinama, Zdravkom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica tvrdi kako joj nije žao, no, ipak je to obrazložila:  ”Ne možete plakati nad prolivenim mlijekom. Ta druženja, a nije ih uopće bilo toliko koliko ljudi govore, možda tri, četiri, pet puta sve zajedno, i to uključujući i ložu i Maksimir. Vidjeli smo se nekoliko puta na tim nekim večericama. To nije bio prvi krug prijatelja. Mislim da ni gospodin Mamić ne doživljava mene na taj način. Nije nikada tražio ništa od mene. Zato ne vidim uopće u čemu je problem…”, kazala je hrvatska predsjednica.

Kolinda Grabar-Kitarović prokomentirala je i mogućnost da jednog dana, ako će trebati i ako će presuda bivšem čelniku Dinama bude pravomoćna, pomiluje Zdravka Mamića. Hoće li predsjednica ako dobije mandat uzeti u obzir eventualno pomilovanje Mamiću?

” Kad bi on zatražio pomilovanje, onda bi to, naravno, bio predmet rasprave, najprije u Ministarstvu. Gledajte, to je odluka koja je i moralna i etička, a nije to pitanje samo stvaranja uvjeta u pravnome smislu…”, poruka je predsjednice države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smetaju li joj navijački transparenti i uzvici o njezinom mužu “Jakove, izdrži” predsjednica je rekla kako je to nimalo ne smeta, naprotiv, to joj je i simpatično.

” On je Dalmatinac, Šibenčanin, navijač Hajduka otkad se rodio, pa zašto ga ne bi Torcida podržala. Uostalom, rekla sam, nije njemu lako i treba živjet’ sa mnom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.