Prekrasnu atmosferu stvorili su hrvatski navijači u Bordeauxu, no, Orepić tvrdi da je bilo nereda

Uz veliku pobjedu i igru praktički rezervne momčadi Vatrenih protiv europskih prvaka Španjolaca pamtit će se i sjajna atmosfera koju su hrvatski navijači stvorili lude ljetne noći u Boredauxu. Hrvatska je svladala Španjolsku 2:1, uz sjajnu podršku publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo niti jednog incidenta koji bi netko mogao spočitnuti hrvatskim navijačima, HNS-u i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, naši navijači su još jednom pokazali kako se bori i navija za Hrvatsku. Nije bilo ni onih napadača, provokatora, iz St. Etiennea, ili su se dobro pritajili svjesni da ne mogu ništa napraviti i da je njihov juriš na Vatrene uzaludan trud s obzirom na reakciju samih navijača koji su snažno osudili izgrede protiv Češke.

Sve je dakle bilo savršeno, no, tehnički ministar unutrašnjih poslova, Vlaho Orepić, koji se već danima nalazi u izbornoj kampanji, iako ona, naravno, službeno još uvijek nije počela, ne misli tako.

Naime, tehnički ministar Vlaho Orepić otkrio je za N1 televiziju da je ipak bilo nekih intervencija. O kakvim je intervencijama riječ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve je prošlo u redu. Iako je bio jedan konkretan nered na jednom dijelu tribinu, ali interveniralo se i, hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Bilo je pokušaja probijanja živog zida da se uleti u igralište”, rekao je tehnički ministar. O neredima, o kojima govori Orepić, zasad nitko nije izvijestio.

Prisjetimo se prekrasnih scena iz Bordeauxa i presretnog oca, slike koja je obišla čitavu Europu, a koji je proslavio pobjedu Hrvatske držeći u naručju svoje dvije kćerkice. Nadajmo se da na takve “nerede” nije mislio ministar u odlasku.

Podsjetimo, jučer je sindikat policije upozorio je da postoje indicije da bi napadači mogli upasti na teren kako bi napali suca, što bi dovelo od prekida utakmice i vjerojatno izbacivanja Vatrenih s Europskog prvenstva. Sindikat policije proglasio je Orepića neučinkovitim ministrom. Poučeni s onim što se događalo u St. Etienneu organizatori su ovog puta bili puno ozbiljniji, pooštrili su mjere sigurnosti, što se i vidjelo, tako je u Bordeaux stigao i prvi inspektor Uefe ta sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.