Prekretnica već na početku: Strpljenje Torcide pri kraju nakon katastrofalnog starta u novu sezonu!

Foto: fah

Katastrofalan start Hajduka u novu sezonu, kako u domaćem prvenstvu tako u Europi, uzdrmao je temelje Poljuda. Naime, Hajduk je porazom u Bukureštu od Steaue te igrom koja ne nudi ništa drugo osim razočarenja srušio europske snove i ponovno ostao bez europske jeseni, iako je imao povoljan ždrijeb te neki će reći i otvoren put prema grupnoj fazi Europske lige.  Kako sada stvari stoje a s obzirom na start u novu sezonu, Hajduk će teško biti ozbiljan konkurent Dinamu, Osijeku, pa i Rijeci, koja je na Rujevici također doživjela nenadani europski potop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduku slijede utakmice HNL-a i suočenje s posljedicama selekcije igrača zadnjih sad već puno godina. Naime, više od deset godina je prošlo od vremena kada je prvi prvak slobodne Hrvatske osvojio naslov. I nije to ono najgore, još gore od toga po Hajduk je zaključak koji se nameće sam po sebi, kako godine prolaze tako je kultni splitski i hrvatski klub sve manje konkurentan i u domaćem prvenstvu.  Razočarenje na Poljudu je veliko, a strpljenje Torcide pri kraju, barem se tako da naslutiti čitajući razne medije.

”Razočaranje je bilo veliko nakon utakmice. Kompletan stručni stožer i igrači su razočarani, ali još jučer smo se okrenuli novim izazovima”, kazao je nakon šoka u Bukureštu trener Hajduka Željko Kopić. Izazovima? Kojim izazovima? Naime, neki splitski novinari, koji godinama, točnije desetljećima, prate Hajduk, javno tvrde kako je ovo do sada najslabiji Hajduk u povijesti HNL-a.

Nakon europskog debakla trener Kopić bio je na razgovoru s predsjednikom i sportskim direktorom kluba. Ostaje nada u bolje sutra, no, kako sada stvari stoje mogla bi to biti još jedna sezona bez trofeja za Hajduk. Klub takve tradicije i takvog značaja teško se nosi s očito i nekim vlastitim pogreškama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razgovarao sam o ambicijama, momčadi i svojim željama, a predsjednik mi je deklarativno rekao da ne razmišlja o mom otkazu. Ja sam mu rekao koje su potrebe ekipe, njemu je sve jasno. Međutim, morao se čekati jedan jaki izlazni transfer kako bi pojačali momčad. Vjerujem da će se u narednom periodu ta situacija pomaknuti s mrtve točke.”

Kako dalje?

”Jasno mi je da nakon velikog broja europskih neuspjeha dolazi do pada i u prvenstvu, a mi smo ove sezone u prvenstvu ispod razine Hajduka. Imat ćemo sastanke s igračima, ali sam svjestan da svi igrači znaju što nam nosi utakmica s Goricom i da moramo pobijediti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će reagirati Torcida, koja je posljednjih godina pokazala veliku dozu strpljenja i razumijevanja, koje je sada izgleda pri kraju? Nisu baš presretni kako je Hajduk krenuo u novu sezonu. Podsjetio je trener Hajduka na neka ranija iskustva s Torcidom.

”Imao sam dva razgovora s Torcidom. Prvo kad smo prošli u Osijeku tešku utakmicu, tada mi je indirektno rečeno da se ne vraćam u Split ako ne prođemo. Htio sam tim razgovorom donijeti mir čelnicima kluba jer je situacija bila loša. Drugi put sam napravio nakon Rudeša kad je svlačionica bila podijeljena i kad je pola momčadi pozdravilo navijače, a drugi dio nije. A tek nam je slijedilo finale kupa… U svakom trenutku sam gledao na klub, a ne na svoje kratkoročne priče…”

Kopić tvrdi kako mu je ”poručeno da se ne vraća u Split.” Tko mu je poslao takvu poruku i kako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ma to je medijski bilo. Nisu mi to poručili ni navijači ni uprava. Kasnili smo 12 bodova za prvim mjestom i ako ispadnemo u četvrtfinalu kupa… Bila je priča da ništa ne valja ako ispadnemo u Osijeku i da sve treba rastjerati. Srećom, ekipa je reagirala na najbolji način.”

Goricu se mora pobijediti. Kako?

”Njihov bunker, loš teren na kojem se ne možemo normalno dodati i nezadovoljstvo navijača od prve minute. Neće biti lako, a svi očekuju pobjedu.”

Neki igrači su nezadovoljni, žele otići, a neizvjesno je što će bit s Futcasom, koji je ne tako davno bio udarna igla Hajduka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Tu je. Prijelazni rok je do 31.8. pa ćemo vidjeti kako će se s njim razviti situacija. Isto je i s Memollom.”

Što će se dogoditi sa Saidom? Trener još uvijek nema potpuno jasnu situaciju.

”Said kao Said. Svi znamo u kakvoj se situaciji našao s klubom i navijačima. Bilo je najbolje da ode. To nam je i bio problem, znaš da treba otići, a znaš da je kvalitetan igrač. Meni on od prve moje utakmice daje doprinos. Još ne znamo što će biti s njim do kraja prijelaznog roka.”

Hajduk, ako želi donekle spasiti sezonu, koja je tek počela, mora početi pobjeđivati u seriji, svaki kiks u HNL-u teško se nadoknađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.