Preminuo veslač i olimpijac Ivo Despot

Foto: Veslački klub Krka

Veslač i olimpijac Ivo Despot preminuo je u Šibeniku 21. kolovoza u 68. godini života nakon duge i teške bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Despot je rođen u Šibeniku, 9. srpnja 1950. godine. Bio je višegodišnji štroker Veslačkog kluba Krka, a poznavatelji veslanja kažu najbolji u povijesti. Nastupio je na Olimpijskim igrama 1972. u Munchenu, u osmercu sa kormilarem koji su sačinjavali: Ivo Despot, Zdravko Gracin, Mladen Ninić, Romano Bajlo, Zdravko Huljev, Stevo Macura, Janez Grbelja, Josip Bajlo i kormilar Jadran Radovčić, uz legendarnog trenera Milivoja Boranića. Svi navedeni su bili članovi Veslačkog kluba Krka, osim Romana i Josipa Bajla, koji su bili članovi Veslačkog kluba Jadran iz Zadra.

Despot je na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. osvojio srebrnu medalju u četvercu sa kormilarem.

Nakon završetka uspješne veslačke karijere Despot bio je višegodišnji veslački sudac. Prije kratkog vremena na proglašenju najboljih sportaša Šibensko – kninske županije, dobio je priznanje za zaslužnog sportskog radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Despot sahranjen je jučer na groblju Svetog Petra u Mandalini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.