Preslavno Ime Marijino prvak Đakovačko-osječke nadbiskupije!

Preteklog vikenda, točnije 23. svibnja u Slavonskom Brodu održana je Završnica Katoličke malonogometne lige (KMNL) Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ovogodišnji prvak amaterskog futsala u Slavoniji i Baranji je ekipa iz župe Preslavno Ime Marijino iz Osijeka (Donji grad), koja je u finalu s 4:1 savladala ekipu sv. Antun Padovanski iz Topole, pored Županje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KMNL Završnica je tradicionalno započela Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u 11 sati. Misno slavlje predvodio je vlč. Davorin Anđić uz koncelebraciju duhovnika regije Vinkovci vlč. Marka Martića.

Nakon mise usljedile su utakmice koje su se igrale u sportskoj dvorani Vijuš uz rijeku Savu. Na završnici je ove godine sudjelovalo šest ekipa. Odigrano je osam utakmica u kojima su postignuta 54 pogotka, što je u prosjeku skoro sedam pogodaka po utakmici. Gledatelji na tribinama mogli su stoga vidjeti iznimo zanimljiv i atraktivan futsal.

Kako je već navedeno naslov prvaka osvojila je župa Preslavno Ime Marijino (Osijek 3 – Donji grad) te će oni predstavljati Đakovačko-osječku nadbiskupiju na Nacionalnoj KMNL završnici, koja je na rasporedu od 11. do 14. lipnja u Vrbovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Đakovačko-osječka nadbiskupija imat će još jednog predstavnika na Nacionalnoj završnici, a to je župa Blaženog Alojzija Stepinca iz Slavonskog Broda, oni su na prošloj Nacionalnoj završnici dobili nagradu za Fair-play te su tako osigurali nastup i na ovogodišnjoj Nacionalnoj završnici.

Rezultati Nadbiskupijske završnice:
1. mjesto – Preslavno ime Marijino, Osijek 3
2. mjesto – sv. Antun Padovanski, Topola
3. mjesto – Kraljica svete krunice, Vođinci

Najbolji igrač – Gordan Duvančić (Preslavno ime Marijino, Osijek 3)
Najbolji strijelac – Domagoj Ćuk (Kraljica svete krunice, Vođinci)
Najbolji vratar – Dubravko Krček (Preslavno Ime Marijino, Osijek 3)
Fair-play ekipa – Snježna Gospa, Đakovački Selci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.