Pritvoren u Šibeniku: Navodnom napadaču na Vatrene u St. Etienneu određena jamčevina od 100 000 kuna

fah

Hrvatska je nakon nesretnog poraza od Portugala napustila Europsko nogometno prvenstvo, no, repovi zbog napada na Vatrene se još uvijek vuku.  Europa i danas bruji o skandalu u St. Etienneu, ponajprije zbog načina i motiva koji su doveli do izgreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su napadači  u pritvoru, nova se navodno uhićenja ne očekuju, ukratko, neki će se krivci za izgrede i sramotu u St. Etienneu izvući nekažnjeno. Kako to već ide u Hrvatskoj.

Napadaču (28) na hrvatsku nogometnu reprezentaciju u St. Etienneu tijekom utakmice Hrvatska-Češka (2:2), a koji je pritvoren u Šibeniku, sudac istrage odredio je jamčevinu od 100 000 kuna, što je dvostruko više od jamčevine koja je određena četvorici napadača pritvorenih u Splitu. Ovako visoka jamčevina siguran je znak da će napadač ostati u pritvoru, naime, malo vjerojatno da bi mogao skupiti toliku sumu novaca. Nešto se valjda potrošilo i na put za St. Etienne.

Iako su se napadi stadionu Geoffroy Guichard dogodili prije desetak dana još uvijek su svježa sjećanja na sramotu koju je pretrpjela Hrvatska i strah da sudac utakmice definitivno ne prekine susret što bi Hrvatskoj donijelo trenutno izbacivanje s Eura, ali i vjerojatno onemogućilo plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji za dvije godine. Hrvatska bi bila kažnjena novčano, s oduzimanjem bodova, ali i vremenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoka jamčevina je određena zbog činjenice da se radi o huliganu koji je već prekršajno prijavljivan zbog nereda na sportskim natjecanjima. Ukratko, recidivist je. Državno odvjetništvo se žalilo na određivanje jamčevine, ali i branitelj osumnjičenog na određivanje istražnog zatvora.

Recimo za kraj da je osumnjičenik izjavio kako nije kriv, odnosno da nije izazivao nerede, nego da je pomogao jednom navijaču kojeg su drugi tukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.