Prodaje se nogometni klub Milan, pregovori već počeli?

milan
epa09730607 AC Milan's Olivier Giroud celebrates after scoring during the Italian Serie A soccer match between FC Inter and AC Milan at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 05 February 2022. EPA/MATTEO BAZZI

Talijanski nogometni klub Milan, prema pisanju talijanskih medija, uskoro bi mogao dobiti novog vlasnika. Kao glavni zainteresirani spominje se investicijski fond Investcorp sa sjedištem u Bahreinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnji vlasnik, fond Eliott grupa, Milan je kupio 2019. godine, za nešto manje od 90 milijuna eura, a sada ga želi prodati nakon što je UEFA pokrenula istragu zbog sumnjivih veza između Milana i francuskog Lillea. Cifra koja se spominje je oko milijardu eura.

Izvor blizak pregovorima rekao je Reutersu da je dogovor o kupnji sedmerostrukog europskog prvaka blizu završetka.

Investcorp upravlja imovinom od preko 42 milijarde dolara s poslovnim linijama uključujući privatni kapital, nekretnine, ulaganja s apsolutnim povratom, infrastrukturu, upravljanje kreditima i strateški kapital.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik AC Milana nije želio ništa potvrditi, već su samo poručili da “AC Milan ostaje usredotočen na poboljšanje svoje izvedbe na terenu i razvoj kluba.”

– Ne znam previše o tome, ali naravno da bi Milan mogao biti prodan u budućnosti. Ne znam kada će to biti. Ostalo nam je još malo utakmica do kraja sezone i svima je u interesu da fokus bude na njima i da pokušamo osvojiti titulu. Pred nama je i polufinale Kupa Italije, poručio je tehnički direktor i legendarni branič Paolo Maldini.

Nogometaši Milana jučerašnjom pobjedom protiv Genoe 2:0 u 33. kolu Serie A vratili su se na vrh ljestvice talijanskog prvenstva koji mu je na dva sata preoteo gradski rival Inter, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.