Promjene u Realu: Ponudili ugovor Allegriju, a detalji se već znaju?

epa04757092 Italian head coach of Juventus FC, Massimiliano Allegri, attends a press conference in Rome, Italy, 19 May 2015. Juventus FC will play against SS Lazio in the Italian Cup final at the Olimpico stadium in Rome on 20 May 2015. EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Real Madrid, isto kao i Barcelonu, na kraju sezone čeka promjena trenera. Naime, francuski stručnjak Zinedine Zidane vjerojatno će nakon završetka sezone, bez obzira na rasplet, napustiti klupu Kraljevskog kluba. Navodno je predsjednik kluba i lider neslavno propale tzv. Superlige Florentino Perez već krenuo u potragu za novim trenerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskih medija Raul Gonzales prvi je kandidat za Zidanevog nasljednika, no Perez, prema novim informacijama, ne želi toliko riskirati te želi iskusnog, provjerenog stručnjaka te se sve češće spominje bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri koji je već dvije godine bez posla. U Juventusu je dobio otkaz, no njegov nasljednik se nije proslavio.

Allegri je, podsjetimo, imao dvije ponude za nastavak karijere, no nije ih prihvatio jer navodno čeka posebnu priliku, a to bi, dakako, mogao biti Real Madrid. Ima li većeg izazova od biti trener od klupe Reala?

Zidane je, podsjetimo, nedavno izjavio kako neće Realu raditi probleme na kraju sezone i da će otići ukoliko to klub želi. Francuski stručnjak korektno je priznao da mu je Real sve dao te da jednostavno ne želi da im on bude problem ukoliko žele napravit neke promjene. A očito žele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi La Gazzetta dello Sport Perez je već u kontaktu s Allegrijem te navodno pregovaraju oko njegovog dolaska na Santiago Bernabeu ovog ljeta. Navodno su u Realu ponudili ugovor Alleriju te sada čekaju njegov odgovor, Kraljevski klub mu navodno nudi dvogodišnji ugovor uz mogućnost da isti bude produžen na još godinu dana.

Ako bi Allegri prihvatio ovu ponudu u Realu bi godišnje zarađivao oko deset milijuna eura. Glede Zidanea njegova je želja klupa francuske nogometne reprezentacije, s kojom je kao igrač 1998. godine postao svjetski prvak, a osam godina kasnije i svjetski doprvak, ipak bliža od klupe Francuske mu je u ovom trenutku klupa Juventusa jer će Andrea Pirlo gotovo sigurno dobiti otkaz.

Zidane ništa ne želi poduzimati dok se ne završi aktualna sezona s obzirom da s Realom ima još uvijek šanse osvojiti naslov prvaka Španjolske, nisu te šanse velike, ali postoje. Atletico Madrid je na korak do titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.