Prosinečki iz reprezentacije BiH izbacio igrača koji ima istetoviranu sliku fašističkog ratnog zločinca: ‘Ne trebamo probleme’

ćirom
Foto: fah

Robert Prosinečki, izbornik reprezentacije BiH, odlučio je nakon niza skandala da neće pozivati stopera Anderlechta Ognjena Vranješa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izbacio je sam sebe. Reprezentativac svake zemlje, pa tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i izvan njega. Savez je također osudio njegove poteze. Sukobio se s navijačima, tetovaža, afere… ne trebaju nam problemi oko ekipe”, jasan je Prosinečki.

“To će nam donijeti problem jer je Vranješ e igrao veoma dobro u posljednje vrijeme i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka”, svjestan je Prosinečki koji se nada da će naći adekvatnu zamjenu.

Podsjetimo, Vranješ je na Instagramu zapravo podržao navijačko divljanje u Ateni te se zbog toga našao na udaru mnogih, posebno belgijske javnosti. Neki su čak od uprave Anderlechta zatražili da se Vranješu uruči otkaz. Objavu je obrisao, no, prekasno, već se zakotrljala lavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njega ne prate samo kontroverze kako neki tvrde već i opasni fašistički ispadi. Naime, prije osam je godina tetovirao granice entiteta takozvane Republike Srpske, došlo je do žestokih reakcija, no, nije to puno smetalo Vranješu, koji, što je vrhunac divljanja ovog igrača, ima na ruci tetovažu s likom Momčila Đujića, fašističkog ratnog zločinca, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata, poznatog po brojnim ratnim zločinima i masakrima ponajprije nad Hrvatima.

Spornu tetovažu granica tzv. Republike Srpske Vranješ je uklonio, no, ovo drugu nije. Umjesto iscrtanih granica, na Ognjenovom bicepsu stoji iscrtan sat, kojeg je navodno htio prvobitno istetovirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.