Prosinečki o Česima: Uh, bit će to vrlo teška utakmica

Foto: snimka zaslona

U emisiji Europeo komentatori još su se jednom osvrnuli na jučerašnji poraz od Engleske, a potom su analizirali i iduće protivnike Čehe koji su svladali Škotsku 2:0 uz poprilično uvjerljivu prezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije bilo loše, u nekom smo periodu i mi rekli da ta utakmica ide prem a nuli, ali mi ništa apsolutno nismo pokazali prema naprijed, što i Dalić sam govori. Mi smo se u biti branili i htjeli kontrolirati utakmicu da završi 0:0, a to ne može završiti 0:0 ako ništa prema naprijed ne napraviš. Vidjeli smo da je to problem i protiv Belgije i sve utakmice koje smo igrali. Nemamo neku ideju. Zbog čega nas nema u šesnaestercu. Zbog čega nemamo vic ili da netko uzme odgovornost, ja to ne znam. Mi imamo kvalitetu, ali nas nema gore. Tu i tamo neki slučajni šut i poneki centaršut, nije bilo izrađene akcije u ove dvije utakmice, to moramo popraviti, analizirao je Robert Prosinečki.

Dodaje da bi igrači trebali imati više samopouzdanja jer smo ipak svjetski doprvaci.

– Imamo igrače i kvalitetu, ali pristup mora biti bolji, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trošili smo se dosta u defanzivnom dijelu, ističe Mario Carević.

– To je dosta dobro u većini utakmice izgledali, ali ostali smo dužni prema naprijed. Očekivali smo svi skupa da bude sve skupa hrabrije, kreativnije… Možda je u ovom trenutku Engleska bolja ekipa, okomitiji su, motoričniji i brži, meni se to tako čini.

Prosinečki i Carević analizirali Čehe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Meni su dobri Česi. Dobri su. Fizički jako dobri, motorični. Bit će nam jedan velik i težak zadatak u petak. Nikakvi ekstra igrači, ok, Schick. Ostali su na nekom sličnom nivou. Dobro stoje na terenu, čvrsti, uh, bit će to vrlo teška utakmica za nas, govori Prosinečki.

Jako moderna ekipa, imali su smjenu generacija.

– Fizički su besprijekorni, obranu igraju fenomenalno. Vidi se jasna ideja Češka, vidi se koliko su disciplinirani i gusti, imaju dobre pojedince, dodaje Mario Carević, a Prosinečki se nadovezao i rekao da s puno igrača dolaze u završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O lobu Patrika Schicka s polovice igrališta, Mario Carević kaže da je gol fenomenalan, ali da ga čudi pozicija golmana koji je bio praktično na polukrugu.

– Ipak, imali su i Škoti šanse. Može se protiv Čeha igrati, ali radi se o tvrdoj ekipi. Utakmica će biti teška, dodaje Prosinečki.

Carević dodaje da je najveća snaga Češke momčadski duh.

– Brzo idu u zadnju trećinu, igraju jednostavan nogomet, dodaje Carević ističući da je najbitniji prvi pas, da ih “vadimo” iz guste obrane na kontra stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.