Vatreni trenirali, stigle dobre vijesti za Dalića

Foto: fah

Hrvatski reprezentativci Borna Barišić i Dejan Lovren obavili su u ponedjeljak preglede magnetskom rezonancijom kako bi se postavila točna dijagnostika njihovog trenutačnog zdravstvenog statusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnetska rezonancija je kod Borne Barišića pokazala manji edem unutar mišića LS područja, zbog kojeg je pošteđen današnjeg treninga, ali bi ubrzo trebao biti u punom trenažnom procesu.

Kod Dejana Lovrena je potvrđen značajan napredak nakon ozljede te mu je dopušten povratak punom angažmanu na treningu.

Barišić i Lovren su propustili prvu utakmicu Vatrenih na Europskom prvenstvu, poraz od Engleske na stadionu Wembley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Barišić je po dolasku u Rovinj preskočio dva treninga zbog ozljede koju je vukao iz Škotske. Na žalost, nije u stanju u kakvom je bio cijelu godinu u svom klubu. To je za nas jedan hendikep i peh, pogotovo jer igramo u Škotskoj, na njegovom terenu, kazao je izbornik Zlatko Dalić na današnjoj konferenciji za novinare.

Lijevi bek Glasgowa je u hrvatskom dresu odigrao 20 utakmica i u posljednje dvije godine je prvi Dalićev izbor na lijevoj strani obrane.

Lovren je krajem svibnja obnovio ozljedu koljena, no oporavlja se iznad svih očekivanja. Za reprezentaciju je upisao 64 nastupa, a bio je i jedan od glavnih igrača na World Cupu u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trening u Rovinju

– Oni koji su igali 90 minuta dobili su poštedu, a trenirali su oni koji su bili na klupi i nisu nastupili poput Mislava Oršića. Dobra je vijest da je Lovren dobio dozvolu za puni trening, on je u kombinacijama za prvih 11 protiv Češke. Barišić ima sitnih problema s ozljedom leđa, dobio je danas poštedu, možda će dobiti i sutra, izvijestio je reporter Marko Šapit u središnjem Dnevniku.

– Naši su okrenuli novi list, posvetili se Češkom, koji donose tri boda, igraju izvrsno, puni su samopouzdanja, bit će zahtjevan protivnik. Nema filozofije, treba pobijediti Češku i trasirati put prema drugom krugu natjecanja, dodao je u javljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.