Prosinečki se boji masovne zaraze među igračima: Koja je alternativa povratku vrhunskog nogometa?

Foto: snimka zaslona

Nakon gotovo dva mjeseca prekida zbog pandemija koronavirusa nastavljena je Bundesliga, što je zapravo označilo nastavak vrhunskog sporta. U subotu je, podsjetimo, odigrano osam utakmica jedne od najjačih europskih nogometnih liga, jedan od strijelaca na tim utakmicama bio je i hrvatski reprezentativac, Tin Jedvaj, koji je zabio za Augsburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski reprezentativac, ali i bivši igrač Crvene zvezde i Dinama, bivši trener Zvezde, aktualni trener turskog Kayserispora, u razgovoru za španjolske medije prokomentirao je nastavak vrhunskog nogometa, odnosno, nastavak njemačkog prvenstva. Naime, Robi je bio igrač Barcelone i Reala, dva najjača španjolska kluba te je uvijek zanimljiv tamošnjim medijima. Prosinečki je sretan zbog povratka vrhunskog nogometa, no, strah ga je za igrače.

“Teško je reći kako će se sve ovo u Njemačkoj rasplesti. Svi mi željni nogometa gledat ćemo utakmice i presretni smo, ali tek treba vidjeti što će se dogoditi”, poručio je Prosinečki, uz poruku da se boji masovne zaraze među nogometašima. No, koja je alternativa? Treba li čekati i do kada? Tko jamči da će na jesen biti bolje ili tko može reći bez ograde da će biti još gore, nekog novog vala pandemije? Ako se nogomet ove godine više ne bi igrao da li bi Prosinečki, zbog sjedenja u karanteni, kao i mnogi drugi treneri i sportaši, pristao da ne dobije plaću? Ne možete baš cijelu godinu biti doma, a dobivati plaću kao da radite. Nekoliko mjeseci to može ići, više od toga teško. Što je s onima koji stalno rade?

“Što ako bude problema s igračima, ako cijela momčad bude morala na dva tjedna u karantenu? Kakve će biti posljedice? Ali mi, kojima je nogomet nedostajao, presretni smo zbog povratka”, smatra Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.