”Izmišljotina neukih”: Bundesliga nije doživjela svoj ”restart” već je nastavljena tamo gdje je stala?

Foto: fah

Kako smo već pisali nakon gotovo dva mjeseca privremenog prekida zbog pandemije koronavirusa nastavljena je, tamo gdje je stala, jedna od najjačih europskih nogometnih liga – njemačka Bundesliga. Dakle, nastavljena je odigravanjem utakmica koje su se iz ove perspektive trebale održati dosta davno, prije šezdesetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski mediji, a posebno neki portali, pišu o ”restartu” Bundeslige. Zapravo se pokušava na perfidan način reklamirati ”pajser/četka” koalicija, ljevičarsku koaliciju, sastavljenu od SDP-a i nekoliko ekstremnih ljevičarskih strančica pedesetak dana prije parlamentarnih izbora. Naime, i ljevičarska koalicija zove se ”RESTART KOALICIJA.”

Riječ ”restart” ne postoji ni u jednom hrvatskom rječniku, radi se o izvedenici, frazi (navodno ju je prvi u jezični prostor uveo Jeličić), koja ne znači nastavak nečega već se više u žargonu koristi za obnovu, a ne nastavak. Koristi se, kako se može pročitati, u informatičkom rječniku, a neki je zovu ”izmišljotinom neukih”.

Kako smo već spomenuli Bundesliga je nastavljena, kao što bi bila nastavljena da je prekinuta zbog dužih reprezentativnih obveza nogometaša. Kako bilo i kako god to netko zvao vrhunski nogomet ponovno se pokrenuo, na sjajan način za hrvatski nogomet s obzirom da je pogodak zabio i hrvatski reprezentativac, Tin Jedvaj, koji je dao gol za svoj Augsburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad se igra bez gledatelja, no, s vremenom vratit će se i gledatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.