Prva pobjeda Petre Martić na WTA Touru u 2014.

Foto: wtatennis.com

Hrvatska tenisačica Petra Martić ostvarila je svoju prvu pobjedu u glavnom turniru na WTA Touru ove godine svladavši u 1. kolu turnira u kineskom Guangzhuu Rumunjku Soranu Cirsteu sa 7:6 (3), 6:1 nakon sat i 19 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u prvih osam mjeseci ove godine ostvarivala katastrofalne rezultate zbog kojih je WTA ljestvici pala na 226. poziciju (najbolji plasman ostvarila je u lipnju 2012. kada je nakon nastupa u 4. kolu Roland Garrosa bila 42.), ali u rujnu je počela pokazivati znakove oporavka, te joj je pobjeda protiv 84. igračice svijeta Cirstee najveći uspjeh u godini.

Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Cirstee i druga pobjeda 23-godišnje Splićanke koja će u 2. kolu igrati protiv pobjednice susreta između prve nositeljice Australke Samanthe Stosur i Kineskinje Yafan Wang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.