Prvak Europe Bayern sjetio se i Nike Kovača: ”Naravno da bih volio da sam ja bio tamo, momci su odradili sjajan posao”

epa07876323 Bayern's head coach Niko Kovac reacts prior to the German Bundesliga soccer match between SC Paderborn and FC Bayern Muenchen in Paderborn, Germany, 28 September 2019. EPA/SASCHA STEINBACH CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Nogometaši Bayerna suvereno su okončali prošlu sezonu, nakon što su u njemačkom nogometu osvojili sve što se osvojiti moglo osvojili su i Ligu prvaka, a na putu do finala i pobjede 1:0 u finalu protiv PSG-a Bavarci su u četvrtfinalu deklasirali Barcelonu pobjedom od 8:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, na putu uspjeha, kako u Njemačkoj, tako i u Europi, Bayern je vodio trener Hansi Flick, no prije njega, u prvom dijelu sezone, njemački je klub trenirao bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, koji je u Ligi prvaka, u grupnoj fazi, slavio protiv Tottenhama u gostima te je deklasirao tadašnjeg europskog doprvaka pobjedom od 7:2. Nakon te pobjede činilo se da će na klupi Bayerna hrvatski trener ostati doživotno, no onda je uslijedilo nekoliko skromnijih rezultata i tandem Rummenigge – Salihamidžić smijenio je Niku Kovača.

Ipak, Bayern se poslije uspješne sezone, a uoči nove, sjetio i Nike Kovača te su premijom nagradili i hrvatskog stručnjaka.

“Da, dobio sam premiju za osvajanje Lige prvaka. Naravno, navijao sam za Bayern u finalu, ne zbog novca, jer sam još uvijek povezan sa ljudima iz kluba. Naravno da bih volio da sam ja bio tamo, ali Hansi i momci su odradili sjajan posao”,  poručio je bivši hrvatski izbornik, koji je u Bayernu od samog starta nailazio u jednom dijelu na skepsu medija te pojedinih čelnika kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je rekao kako je upravo on tražio Flicka u stručni stožer pred početak sezone.

“Hansi Flick je bio moja ideja. Predložio sam to mom bratu Robertu i Uliju Hoenessu. Uli je imao istu ideju i ubrzo je postignut dogovor”, kazao je Kovač u razgovoru za Bild, koji je inače bio najuporniji kad je u pitanju kritiziranje Kovača.

Podsjetimo, hrvatski stručnjak Bayern je vodio oko osamnaest mjeseci, otkaz je dobio još prije korona krize, u studenom prošle godine. Vodio je bavarski klub ukupno 65 puta, uz 45 pobjeda, 12 remija i osam poraza. Osvojio je tri trofeja s njemačkim klub, uključujući i dvostruku krunu, odnosno naslov i kup u istoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.