Prvak u skijaškim skokovima Ammann još godinu dana na skakaonicama

Foto: fah

Četverostruki olimpijski prvak u skijaškim skokovima 36-godišnji Simon Ammann i sljedeće sezone će se natjecati u Svjetskom kupu.

Ammann je posljednjih godina daleko od svjetskog vrha i mnogi su mu predviđali odlazak u mirovinu, ali Švicarac ističe da još ima dovoljno motivacije za nastavak karijere, a kao glavni cilj za sljedeću sezonu postavio si je Svjetsko nordijsko prvenstvo u Seefeldu.

Ammann je osvojio dva zlata na ZOI 2002. u Salt Lake Cityju, a isto je ponovio 2010. u Vancouveru. Bio je pobjednik Svjetskog kupa 2009/10., ali posljednje dvije sezone je u ukupnom poretku završio na 29., odnosno na 19. mjestu. Također, posljednju pobjedu u Svjetskom kupu ostvario je u studenome 2014. u finskom Kuusamu.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/mh