Pušnik: Ja sam u prvom redu pedagog, a tek onda trener

Foto: fah

Iako su vodeći slovenski prvoligaši dobro organizirani, a u zadnje vrijeme i financirani, ne mogu se po popularnosti uspoređivati s Hajdukom, kaže za slovenske medije trener “bijelih” Marijan Pušnik koji u uzvratnoj utakmici s ukrajinskom Oleksandrijom očekuje pun stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Maribor i Olimpija ne mogu se uspoređivati s Hajdukom kojemu je ovog tjedna klupsku članarinu platilo 40.000 ljudi i koji je za ovogodišnju sezonu prodao rekordnih 6000 ulaznica”, kazao je slovenski trener Hajduka koji u uzvratu na Poljudu očekuje 30.000 navijača i pobjedu.

Da je za trenera slavnog splitskog kluba došao Slovenac, trener iz lige s manje uspjeha od hrvatske, za igrače je najprije bio šok, ali su prihvatili udvostručenje treninga i rad na fizičkoj spremi na kojoj Pušnik inzistira klubovima u koje dolazi.
“Prihvaćaju i to da se na njih izderem, na što nisu bili navikli”, kazao je Pušnik koji inzistira na disciplini i pridržavanju datih zadaća.

“Polako napredujemo, pa i u tome da se sad se svi kad pozdravimo kad se sretnemo, što ranije nije bio slučaj, a početni uspjesi nam idu na ruku”, kazao Pušnik za “Dnevnik”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da mu je od nekadašnjih trenera Hajduka najveći ideal pokojni Tomislav Ivić ii njegov stil presinga, te da je s mladim igračima važno kako im se priistupa, pri čemu se “ne smije ubijati njihova igra”.

“Kod mladog igrača ne smiješ ubijati igru, a tu je i problem s njihovim menadžerima koji im znaju lagati, ovbećavajući im brda i doline. Ja sam u prvom redu pedagog, a tek onda trener. Taj aspekt posla se je u Hajdukuu zanemarivao jer se u ekipu dolazilo preko baba i stričeva, što je glavna boljka kluba”, kazao je Pušnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.