Rasprave koje nam ne trebaju uoči ključnih utakmica Vatrenih: Jesu li igrači bili informirani na vrijeme da se protiv Kosova nastavlja odmah drugi dan?

Foto: HNS

Jesu li igrači znali da će  nakon prekida utakmice zbog nemogućih uvjeta na Maksimiru protiv Kosova ista biti nastavljena samo petnaestak sati kasnije? Do medija tvrdi kako igrači nisu znali da će se, kao što je odmah objavljeno na stranicama FIFA-e, već u nedjelju nastaviti utakmica koja je zbog nemogućih uvjeta prekinuta u subotu. Dokaz za svoju tvrdnju crpe iz Modrićeve izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U subotu su nam rekli da se neće uopće igrati, legli smo kasnije, oko dva, tri sata. I onda te ujutro dižu, kao u vojsci “ajde, igrate danas. Jasno je da to nije odgovarajuća priprema za ovako važnu utakmicu “, rekao je kapetan Vatrenih.  Ovakvom izjavom otvara se prostor mnogim nagađanjima.

Primjerice, dok je delegat FIFA-e odmah nakon prekida subotnje utakmice protiv Kosova jasno rekao kako ona neće biti nastavljena u nedjelju te tako demantirao FIFA-u, Davor Šuker nije dao precizni odgovor na isto pitanje postavljeno nakon subotnje odgode. Pravila su jasna, i jasno je kako FIFA ne bi objavila na svojim stranicama nešto što bi kasnije sami morali demantirati.

Dakle, je li HNS igračima zatajio da će se utakmica igrati u nedjelju i insinuira li upravo to Modrić svojom izjavom? Da su igrači znali vjerojatno bi se već istu večer pripremali za nastavak utakmice dan kasnije, a ne bi se ujutro iznenadili tome? Rasprava oko toga je otvorena, rasprava koja nam nam ne treba uoči dvije utakmice koje nam slijede, a koje jednostavno moramo dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje FIFA-e oko čitavog ovog slučaja jasno je i ne ostavlja mjesta sumnji.

“Važno je napomenuti da je unatoč nekim kritikama, FIFA osigurala poštivanje i provođenje odgovarajućih propisa prije, za vrijeme i poslije utakmice. Nogometaši su esencija nogometa i FIFA prepoznaje njihovu važnost kao ključnog elementa koji nogomet čini najomiljenijim sportom na svijetu”, stoji, između ostaloga, u priopćenju FIFA-e, a pišu Sportske novosti.

Bio je to dio odgovora FIFA-e na brojne kritike, između ostalih i one Luke Modrića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“FIFA je pokazala još jednom da se uopće ne brine za igrače, da je samo bitno da se utakmica odigra. Ne brinu se hoće li se netko ozlijediti, paše li to momčadima, pogotovo nama koji za manje od 48 sati opet igramo u gostima…”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.