Reagirali Vučić i Brnabić: Odluka o Đokoviću skandalozna

vučić
Foto: Fah

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić osudili su odluku australskog suda o ukinutoj vizi prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću ocijenivši je besmislenom i skandaloznom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Vučić je rekao da je odluka besmislena i da su se australske vlasti ponizile.

– Oni misle da su tom odlukom ponizili Novaka Đokovića. Oni su ponizili sebe, rekao je Vučić novinarima poslije glasanja na referendumu, dodajući kako se nakratko čuo s Đokovićem i ohrabrio ga.

– Đoković se može uzdignute glave vratiti u svoju zemlju i svakoga pogledati u oči, poručio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Maltretirali su ga deset dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvoga dana da će je uručiti, ocijenio je predsjednik Srbije.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je odluka saveznog australskog suda skandalozna.

– Mislim da je skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcionira vladavina prava, odnosno kako ne funkcionira vladavina prava. Nevjerojatno mi je da imamo dvije potpuno suprotne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja, rekla je Brnabić novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se na izjavu australskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 posto cijepljenih građana.

– Nevjerojatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je cijepljenje u Srbiji ispod 50 posto. U ovom trenutku imamo nekih 58 posto, navela je Brnabić, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.