Reakcije nakon sjajnog polufinala Roland Garrosa: ‘Godine prolaze i ništa ne traje vječno’

Foto: fah

Novak Đoković u sjajnom meču polufinala Roland Garrosa pomalo iznenađujuće pobijedio je ”Kralja zemlje” Rafaela Nadala 3:1 u setovima te se plasirao u finale u kojem će, s obzirom da Nadala na turniru više nema, biti veliki favorit. Bio je to sjajan meč na crvenoj zemlji Pariza, srpski tenisač na kraju je slavio posve zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike pobjede, do koje je stigao iako je Nadal osvojio prvi set, Đoković je rekao:

“On je najbolji protiv kojeg sam igrao na Roland Garrosu i među top 3 je protivnika u mojojoj karijeri. Ispred mene je bio moj najveći rival i to na mjestu gdje je dominirao posljednjih 15 godina”, govorio je Đoković pohvalno o španjolskom tenisaču te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je samo pitanje kad ću početi dobro udarati lopticu. Rafini udarci su drugačiji od ostalih tenisača. Sad sam malo umoran, ali nemam previše vremena jer me Tsitsipas čeka već u nedjelju. Teško je pronaći atribute za sve ono što je Nadal uspio na Roland Garrosu svih ovih godina. Izgubio je samo tri meča od dva čovjeka. To sve govori. Svaki put kad igrate protiv njega morate se popeti na Mont Everest da ga pobijedite.”

Nadal je u izjavi poslije meča iskreno priznao da ga poraz boli, ali je i čestitao Đokoviću na odličnoj igri:

“Ovo je sport. Nekad pobijedite, nekad izgubite. Dao sam sve što sam mogao. Vjerojatno nije bio moj najbolji dan. Kada igrate protiv rivala kao što je on, koji rano udara lopticu, teško je izbaciti ga iz položaja. Imao sam velike šanse, imao sam set loptu u trećem setu. Ali to je to. Poslije toga sam napravio dvostruku servis grešku, promašio volej u tie – breaku…”, rekao je sjajni Španjolac te je nastavio s podsjetnikom na svoje uspjehe u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad osvojite turnir 13 puta, onda porazi manje bole. Godine prolaze i ništa ne traje vječno. Svjestan sam činjenice da svake godine imam sve manje šanse.

Nadam se da ću se sljedeće sezone vratiti i da ću imati priliku osvojiti trofej. Žao mi je što sam izgubio najvažniji meč u godini za mene, ali život ide dalje. Igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena”, završio je Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.