Reakcije s meksičke strane: ‘Hrvatska je bila bolja za jedanaesterac, ovo je za nas poput hladnog tuša’

Foto: fah

Izbornik meksičke nogometne reprezentacije Juan Carlos Osorio izjavio je nakon 0-1 poraza od Hrvatske u prijateljskoj utakmici u Dallasu kako je Hrvatska bila bolja od njegove momčadi samo za jedan nesmotreni 11-erac iz kojeg je Ivan Rakitić donio pobjedu od 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo još puno napredovati. Imali smo prilike, iako ne puno njih za zabiti gol, no nismo bili efikasni. Razlika na utakmici bila je jedna zadržana lopta, jedan penal. Protivniku te razine ne može se pokloniti penal na takav način kao što smo to mi učinili”, rekao je 56-godišnji Osorio.

No, teže od poraza Meksikanci su primili vijest o ozljedama dvojice braniča na koje su računali na Svjetskom prvenstvu koje počinje za dva i pol mjeseca. Nestor Araujo i Carlos Salcedo sada su upitni za Rusiju.

“Nažalost, obojica su teško ozlijeđena. Nadam se da će biti dovoljno vremena za njihov oporavak. Čekamo liječničke nalaze nakon čega ćemo donijeti odluke što dalje”, rekao je Osorio za televiziju Televisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Araujo je ozlijedio lijevo koljeno u 15. minuti nakon čega je napustio teren te odvezen u bolnicu. Salcedo, igrač Eintrachta iz Frankfurta, izašao je u 64. minuti zbog bolova u lijevom ramenu.

“Jako smo tužni, gledaš ovakve situacija izvana i misliš da je to nešto što se događa drugima. No kada ti se dogodi užasno se osjećaš”, istaknuo je Osorio.

On je prethodnih dana tvrdio kako zna s kojom će momčadi igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iako je tri do pet mjesta još uvijek slobodno. Prije SP-a Meksiko će 28. svibnja igrati protiv Walesa, a 2. lipnja će se oprostiti od svojih navijača na stadionu Azteca protiv Škotske. Pripreme će završiti 9. lipnja utakmicom s Danskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlazim s ovog okupljanja s jako ružnim osjećajem jer sam svjestan da bi suigrač poput Nestora mogao ostati bez Svjetskog prvenstva zbog ozljede. To me boli”, rekao je vezni Andres Guardado u razgovoru za Televisu.

Vratar Guillermo Ochoa, koji je pogodio stranu, ali nije uspio zaustaviti Rakitićev udarac, također je zabrinut ozljedama dvojcem u liniji ispred sebe.

“Ovo nam je došlo poput hladnog tuša. Nadamo se da njihove ozljede ipak nisu tako ozbiljne, da smo se samo dobro uplašili”, zaključio je Ochoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra protiv svjetskog prvaka Njemačke, a zatim protiv Južne Koreje i Švedske. Meksiko se plasirao u osminu finala na posljednjih šest svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.