Real dogovara spektakularni transfer: Novo pojačanje dobit će Modrićevu desetku?

epa08833375 Leverkusen's Florian Wirtz (L) in action against Bielefeld's Nils Seufert (R) during the German Bundesliga soccer match between DSC Arminia Bielefeld and Bayer Leverkusen in Bielefeld, Germany, 21 November 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Ako se po jutru dan poznaje Real će se ovog ljeta znatno pojačati te bi vrlo lako mogao godinama suvereno vladati španjolskim i europskim nogometom. Poznato je kako će na Santiago Bernabeu poslije Europskog prvenstva stići sjajni Kylian Mbappe i Endrick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No to Realu i njegovim čelnim ljudima nije dosta, navodno se priprema još jedan spektakularan transfer. Naime, španjolski klub želi u svoje redove dovesti sjajnog 21-godišneg Nijemca Floriana Wirtza. Mnogi ga, ne bez osnova, smatraju jednim od najboljih mladih igrača svijeta, što je potvrdio u sezoni u kojoj je Bayer iz Leverkusena prekinuo dominaciju Bayerna u Bundesligi dugu deset godina. Wirtz je bio važan kotač u pobjedničkom stroju Bayera.

Wirtz će vrlo vjerojatno nositi dres Bayera, bez obzira na veliki broj ponuda, i sljedeće sezone, a nakon toga bi mogao ostvariti veliki transfer. Tko je veći od Reala, kluba koji se ove sezona u finalu Lige prvaka bori za novu euro titulu s Borussijom iz Dortmunda?

“Real Madrid je sve bliži dovođenju Floriana Wirtza i imaju dosta vremena kako bi završili preostali posao. Pokušat će ga dovesti istom metodom kojom su doveli Tchouamenija, Camavingu i Bellinghama”, tvrdi novinar Marce Jose Felix Diaz. Marca je kao što vjerujemo mnogi znaju izuzetno bliska Real Madridu. Dakle, znaju dosta toga glede zbivanja oko Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak njemačkog igrača na Santiago Bernabeu bilo bi veliko pojačanje, s kojim, računaju, jurišati po nove naslove. Jasno je kako je Kraljevski klub pomno pratio Wirtza te su svjesni kako je odigrao sjajnu sezonu u dresu Bayera. U 46 nastupa ima učinak od 18 golova i 19 asistencija. Glede ukupnog učinka u dresu Bayera odigrao je 149 utakmica te je zabio 41 pogodak uz 49 asistencija.

Naravno, Nijemac nema ništa protiv toga da zaigra u Kraljevskom dresu, njegova cijena prema Transfermarktu je 110 milijuna eura. Što je je, razbacuju se novcem na sve strane. Nogomet je odavno postao ogromni biznis. Standardni je član reprezentacije Njemačke, odigrao je 16 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Wirtz bi mogao, nakon što u ljeto 2025. godine Luka Modrić kaže zbogom Realu, dobiti desetku na leđima. Broj je to koji su u Realu oduvijek nosili nogometni velikani, legende. Mnogi smatraju kako bi Florian bio zapravo sjajan i logični nasljednik neponovljivog Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wirtz je trenutno ‘desetka’ Leverkusena. Hoće li isti broj nositi kada i ako jednog dana stigne na Santiago Bernabeu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.