Real Madrid se prisjetio Dražena Petrovića: “Legendarnim nastupima ispisao povijest”

Foto: http://www.drazenpetrovic.com

Španjolski košarkaški prvak Real Madrid u petak se na na 26. obljetnicu pogibije prisjetio svog bivšeg igrača Dražena Petrovića istaknuvši njegove najveće uspjehe u dresu ‘kraljevskog kluba’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović je za Real Madrid odigrao jednu sezonu od 1988. do 1989. godine.

„Te je sezone ispisao povijest a svojim legendarnim nastupima pomogao je u osvajanju europskog Kupa pobjednika kupova te španjolskog Kupa kralja“, naveo je Real Madrid na svojoj internetskoj stranici pod naslovom “26 godina bez Petrovića“.

“Njegova najupečatljivija utakmica bila je u Kupu kupova protiv Snaidero Caserte kada je zabio 62 koša“, dodao je Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović je s napunjenih 28 godina poginuo 7.lipnja 1993. u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

Real Madrid je na svojoj internetskoj stranici objavio video u trajanju od 1.30 minuta s isječcima njegovih utakmica u bijelom dresu s brojem 5.Španjolski mediji u petak su također posvetili prostor hrvatskom košarkašu.

„Dražen Petrović, košarkaški Mozart, koji nas je prerano napustio prije 26 godina“, naslov je sportskih novina Marca. Taj dnevnik je podsjetio na finale Kupova kupova protiv talijanskog Snaidera prilikom kojeg je postigao 62 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tada se pretvorio u mit“, navodi Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.