Real i Monaco traže prolaz u polufinale na svom stadionu

Foto: fah

Real je na Vicente Calderonu odigrao 0:0 što i nije loš razultat jer nisu primili pogodak, ali opet ostaje žal za brojnim prilikama koje je obranio vratar Atletica, Slovenac Oblak. Večeras moraju ići po pobjedu jer momčadi Diega Simeonea odgovara svaki remi kao i pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

luka modrić SPAIN SOCCER REAL MADRID
Ozljede Luke Modrića, Garetha Balea, Karima Benzeme i Marcela dodatno su stavile pritisak na leđa Carla Ancelottija koji medijima tvrdi da i bez ove četvorice ima “najbolju momčad na svijetu”. Možda i ima, ali Simeoneu je zasigurno drago što na terenu neće biti hrvatskog veznjaka, velškog brzanca i francuskog golgetera.

“Naravno da će im nedostajati ozlijeđeni igrači, iako Real ima jako širok i kvalitetan izbor igrača bez obzira na sve. Moje mišljenje je da će im najviše nedostajati Modrić, ali više od toga mene zanima kako “zagorčati” Realu. Za našu koncepciju to ne igra baš preveliku ulogu, mi imamo ideju kako igrati i to ćemo prezentirati bez obzira tko stoji s druge strane” – rekao je Diego Simeone uoči utakmice.

Carlo Ancelotti će na travnjak Santiago Bernabeua izvesti jedanaest igrača za koje tvrdi da mogu Real odvesti u polufinale. Ne bježi od ozljeda nego sugerira kako će oni igrači koji budu na travnjaku dati sve od sebe i to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi moramo živjeti s ozljedama koje su nas zadesile, a takve stvari događale su nam se i ranije. Nedostaju nam neki dosta bitni igrači, ali motivacije nam sigurno neće nedostajati. Igramo protiv možda i najjače obrambene momčadi na svijetu i znamo kako nas čeka težak večeras, bez obzira što igramo pred našim navijačima. Imamo taktički plan i trebamo ga prenijeti na teren kao što smo napravili i u prvom susretu na Vicente Calderonu” – izjavio je strateg Real Madrida uoči večerašnjeg ‘gradskog derbija’ u sklopu Lige prvaka.

SPAIN SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Simeone će biti bez Maria Suareza koji je suspendiran, a Mario Mandžukić trebao bi biti spreman bez obzira na manju ozljedu gležnja. Kako smo i naveli ranije, Ancelotti je večeras bez Modrića, Balea, Benzeme i Marcela. U posljednjih sedam susreta Real nije uspio niti jednom savladati Atletico. Ako žele proći u novo polufinale i obraniti naslov Prvaka, morat će naći načina kako probiti čeličnu obranu Atletica.

Juventus ima prednost od 1:0 iz prvog susreta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno je poznato kako Juventus jako teško gubi, a pogotovo u posljednje vrijeme od kako su ‘stali na noge’. Još teže Stara Dama gubi s dva ili više razlike, a baš toliko treba Monacu ako želi proći u polufinale Lige prvaka.

U prvom susretu Torinezi su slavili s 1:0 pogotkom iz jedanaesterca, kojeg je realizirao Arturo Vidal. U koliko se ‘Juve’ večeras postavi defanzivnije tada bi Monaco mogao imati velikih problema jer često nisu imali rješenja za obrambenu igru gostiju. Trener Leonardo Jardim svjestan je kako će njegova momčad morati odigrati na najvišoj razini ako želi preokrenuti minus od jednog pogotka.

“Moramo odigrati savršenu utakmicu u kojoj ćemo biti čvrsti i dobro organizirani u obrani i ubojiti u napadu. Ove sezone postižemo puno više golova na gostovanjima, no nema boljeg trenutka od ovoga da počnemo zabijati i na našem stadionu. Večeras moramo preuzeti i određeni rizik, no to ne znači da ćemo samo srljati u napad, nego ćemo biti strpljivi u traženju vodstva” – izjavio je trener momčadi iz Kneževine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Monaco je bez Lacine Traorea, dok su za večeras pod upitnikom veznjaci Toulalan i Kondogbia te Nabil Dirar, ali francuski izvori navode kako će taj trojac večeras biti u sastavu Monaca. Jedna od važnijih karika Monaca večeras bi trebao biti i naš reprezentativni čuvar mreže Danijel Subašić, koji ne smije dopustiti napadačima iz Torina da ga savladaju ako žele do polufinala.

Juventus dolazi na uzvratnu utakmicu bez Francuza Pogbe, možda i najvažnijeg igrača u momčadi iz Torina. Osim reprezentativca Francuske, u sastavu neće biti ni braniča Caceresa koji je ozlijedio gležanja i mora pauzirat neko vrijeme.

Momčad iz Torina pokušat će u Kneževini izboriti svoje prvo polufinale u Ligi prvaka još tamo od sezone 2002/2003. a u tom bi im trebala pomoći i domaća momčad za koju smo rekli kako baš i ne briljiraju na svom terenu. Monaco je naime u posljednja četiri domaća susreta tri puta remizirao, dok su jednom poraženi.

“Rezultat iz prve utakmice je jako dobar jer mi imamo malu prednost, no uzvrat svejedno neće biti lagan. Bolje smo upoznali našeg protivnika i mogu reći kako su vrlo organizirani u obrani i imaju tehničke i fizički snažne napadače. Svjesni smo kako Monaco ima najbolju obranu Lige prvaka, stoga im neće biti lako zabiti gol, no ja sam optimističan i mislim da im možemo postići pogodak u uzvratu” – rekao je trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogba je van stroja, Arturo Vidal nije skroz zaliječio ozljedu, a Pirlo se tek vratio na teren. Čini se kako je srce veznog reda najranjiviji dio momčadi, no ako on bude na visokoj razini, Juve će izboriti još jedno polufinale u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.