Real – Schalke 6-1, Modrić dobar!

Dobrom partijom hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić “začinio” je sjajnu pobjedu madridskog Reala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Schalke 04 u gostima – 6-1 (1-1). U drugoj utakmici u srijedu navečer Chelsea je igrao 1-1 protiv Galatasaraya u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to tek druga pobjeda Reala, u Njemačkoj u 25 susreta. Do sada jedinu Real je ostvario prije 14 godine u Leverkusenu protiv Bayera 3-2.

Real je na Auf Schalke Areni poveo u 13. minuti golom Karima Benzeme. Akciju je započeo Bale koji je proigrao Ronalda, a ovaj petom gurnu do francuskog napadača kojem nije bilo teško pogoditi za 1-0. Benzemi je pomogao i domaći stoper Santana od kojeg se lopta odbila točno do na njegovu nogu. Već u idućem napadu domaćin je mogao izjednačiti, no Drexler je s tri metra pucao, no Casillas je sjajno obranio. Kazna je stigla u 21. minuti. Benzema je ukrao loptu Santani, uposlio Balea koji je ‘slomio’ dva čuvara te sjajnim udarcem svladao Ralfa Faehrmanna.

Do konca prvog dijela Real je mogao potopiti njemački sastav, no Cristiano Ronaldo se napromašivao. Portugalac je imao tri sjajne prilike, u 32. minuti je uzdrmao vratnicu, a njegove udarce u 37. i 45. minuti je Faehrmann obranio. No, niti odlični vratar Schalkea u 51. minuti nije mogao zaustaviti sjajnog Portugalca koji je zabio svoj deseti gol u LP ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potop Schalkea nastavio se sedam minuta kasnije kada je Benzema na asistenciju Ronalda iskosa s desne strane postigao svoj drugi pogodak večeras. U 59. minuti drugi pogodak na utakmici postigao je i Bale, a u 89. minuti je Ronaldo povisio na nestvarnih 6-0. U posljednjim trenucima susreta Huntelaar je uspio postići utješni pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.