Real slavio kod Brage, Modrić odigrao cijelu utakmicu

Foto: fah

Nogometaši madridskog Reala ostvarili su u trećem nastupu i treću pobjedu u Ligi prvaka, u gostima su u okviru skupine C svladali portugalsku Bragu 2-1, a cijelu utakmicu je za “Kraljevski klub” odigrao Luka Modrić. Manchester United ostvario je minimalnu, ali ključnu pobjedu protiv Kopenhagena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon brazilske kombinacije Real je poveo već u 16. minuti. Vinicius Junior je asistirao, a strijelac je bio Rodrygo. Domaći sastav nije bio posebno impresioniran uglednim suparnikom te je igrao hrabro i napadački. Nizale su se šanse na obje strane, no u takvom ritmu opet se zatresla domaća mreža. U 61. minuti opet je asistent bio Vinicius, a strijelac za 2-0 odlični Jude Bellingham.

Upornost i razigranost Brage se isplatila u 63. minuti kada je Alvaro Djalo smanjio na 1-2. Nakon toga se Real povukao i domaćin je svim silama pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić našao se u udarnoj momčadi Reala, kako je i najavljeno, te je odigrao cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj skupini C je novu pobjedu upisao Napoli koji je s minimalnih 1-0 slavio kod Union Berlina.

Vodeći Real ima devet bodova, Napoli je na šest, Braga na tri, dok su posljednji Berlinčani i dalje bez bodova.

U skupini B Arsenal je u gostima pobijedio Sevillu 2-1 čime je došao do druge pobjede.

U skupini A Manchester United je na svom Old Traffordu, uz puno mučenja, pobijedio FC Kopenhagen 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom utorka u ovoj skupini A je Bayern ostvario novu, treću pobjedu. S 3-1 je pobijedio Galatasaray u Istanbulu premda je turski prvak bio bolja momčad više od sat vremena igre.

Na rub ispadanja već je sada došla Benfica koja je izgubila treću utakmicu u skupini D i ne samo to, već portugalski prvak nije postigao pogodak tijekom 270 minuta. Ovaj put je Real Sociedad kao gost slavio na Luz stadionu s 1-0.

U toj je skupini ranije Inter u Milanu pobijedio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg 2-1. Inter je poveo u 19. minuti golom Alexisa Sancheza, dok su gosti izjednačili u 57. minuti. U toj su akciji sudjelovali hrvatski nogometaši Luka Sučić i Roko Šimić, a nakon asistencije Kjaergaarda strijelac za 1-1 je bio Izraelac Gloukh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je brzo vratio vodstvo, a za tri boda je strijelac u 64. bio turski veznjak Hakan Calhanoglu koji je pogodio s bijele točke. Šimić je za goste igrao do 72. minute, a Sučić cijelu utakmicu.

Na ljestvici su se odvojili Inter i Real Sociedad sa sedam bodova. RB Salzburg ima tri, a Benfica nula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.